Balesetet szimuláltak Gyulán – Az ittas vezetésre hívták fel a figyelmet

2018. június 14. 17:58 | Szendi Rita

Szórakozóhelyről hazafalé tartó ittas fiatalok okoztak halálos balesetet Gyulán. Mindkét autó sofőrje életét vesztette a helyszínen. Szerencsére ez csak egy szimulációs gyakorlatban történt meg, melyet a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum rendezett csütörtökön. A program célja, hogy felhívják a középiskolás diákok figyelmét az ittas vezetésből származó balesetek következményeire.

 

 

A fő utcára több száz középiskolás diák érkezett és nézte végig az eseményeket. Volt olyan, akit nagyon megérintettek a látottak. Több diák is azt mondta a behir.hu kérdésére, hogy habár nem látott még hasonló szimulációt, de nagyon megérintették őket a látottak. Az egyik gyulai gimnázium osztályfőnöke szerint sokat kellene a gyerekekkel ezekről a témákról és eshetőségekről beszélni.

– Mindig beszélünk, akár ilyen dolgokról is, mert sajnos felelőtlenek a diákok. Nagyon remélem, hogy ennek kapcsán jobban átgondolták a látottakat – fejtette ki a Karácsonyi János Katolikus Általános Iskola egyik osztályfőnöke, Bengeri Zsoltné.

 

Hogy hogyan is néz ki egy ilyen szimuláció, azt jól illusztrálják a 7.TV felvételei. Figyelem, a videó megrázó képsorokat is tartalmaz!

 

A drasztikus módszerrel a szakemberek a fiatalok felelősségtudatát akarják felébreszteni.

– Mindenképpen az a célja a rendezvénynek, hogy ráirányítsuk a figyelmet az alkoholfogyasztásra, illetve a kábítószerfogyasztás veszélyeire. Aki ittasan vagy bódult állapotban vezet, rendkívül nagy kockázatot vállal. Ezeknek a rendezvényeknek az a célja, hogy anélkül, hogy bárki megsérülne vagy tragédia történne, felébressze a fiatalokban azt a felelősségtudatot, amely szükséges a közlekedéshez, hiszen nagyon jól tudjuk, hogy aki a közlekedésben részt vesz, nem csak saját magáért tartozik felelősséggel – fogalmazott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, dr. Vargáné dr. Szombati Andrea r. őrnagy.

A hivatásos szervek és a színészek közreműködésével szimulált baleset az elejétől a végéig mutatja be a tragikus végkimenetelű történéseket.

További programok »

FEL