Tizenhárom nap alatt 634 kilométer – Hétfőn rajtol a Megyefutás

2018. április 12. 18:13 | Kovács Dávid

Ötödik alkalommal rendezik meg a sportolást és az egészséges életmódot népszerűsítő Megyefutást! Tóth László, Békéscsaba futónagykövete tizenhárom nap alatt összesen 634 kilométer teljesítését tűzte ki célként, a kezdeményezéshez pedig ezúttal is bárki csatlakozhat.

A Megyefutást 2014-ben indította el Tóth László, akkor a békéscsabai futónagykövet huszonhárom településre jutott el. Ebben az évben már hatvan helyszínen várják az egész térséget megmozgató rendezvényt.

- Az előző négy futás alkalmával is láttuk, hogy Tóth László futónagykövetként sokat tesz a mozgás, a futás népszerűsítéséért, ezért is döntött az önkormányzat támogatja a rendezvényt. A futásnak, a testedzésnek nagy szerepe van az egészség megőrzésében – emelte ki Szarvas Péter polgármester a program békéscsabai sajtótájékoztatóján.

A városvezető hozzátette: a közeljövőben három helyszínen is infrastrukturális fejlesztéseket valósítanak meg Békéscsabán. A CsabaParkban egy három kilométeres körpálya készül, a Széchenyi-ligetben egy háromszáz méteres futókört használhatnak majd a mozogni vágyók, a Tolnai utcai közparkban pedig egy kétszáz méteres futókört hoznak létre.

Békéscsaba alpolgármestere hangsúlyozta: a város mindig odaáll az olyan kezdeményezések mellé, amelyek az egészséges életmódot és a mozgást népszerűsítik. Kiss Tibor ennek megfelelően örömmel vállalta el a rendezvény védnökségét.

Bíró Csaba, a sportbizottság elnöke kiemelte, Békéscsabán mintegy háromezren rendszeresen futnak, a megyeszékhely futónagykövetei évente több jótékonysági futást szerveznek. Hozzátette, a Megyefutás hétfői napján egy szakaszra ő is csatlakozik az indulókhoz. Tóth László tizenhárom nap alatt összesen 634 kilométer teljesítését tűzte ki célul. 2017-ben több ezren kapcsolódtak be a futásba, amit idén is megtehet bárki akár rövidebb, akár hosszabb szakaszon.

– A cél a kezdetektől az, hogy népszerűsítsük a futást, folyamatosan várjuk azokat, akik csatlakozni szeretnének hozzánk, akár futva, akár görkorival, akár kerékpáron. Működik az a koncepció, amit elképzeltem, és amit folytatni szeretnék a jövőben is. Azt szeretném bemutatni, hogy milyen jó közösségben futni, sokkal könnyebb fejlődni és mennyivel jobb, mint a magányos futás, amit nagyon sokan csinálnak – mondta el Tóth László.

A futónagykövet vezette csapat április 16-án, hétfőn 9 órakor rajtol a békéscsabai főtérről Szabadkígyós irányába, majd április 28-án Dobozról érkezik vissza a megyeszékhelyre.

A sajtótájékoztató zárásaként Szarvas Péter bejelentette, hogy 2019 őszére megújul az Élővíz-csatorna és Veszely közötti öt kilométeres kerékpárút a Modern Városok Programnak köszönhetően, így a futók itt is hódolhatnak kedvenc szenvedélyüknek.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

További programok »

FEL