Megyefutások az egészségért

2017. október 27. 15:48 | Papp Ádám Sándor

Keddtől péntekig tartott a 8. „Megyefutások az egészségért” elnevezésű program. A kezdeményezés célja, hogy a testmozgást népszerűsítse országszerte a fiatalok körében. Szarvas Mátyás többszörös országos bajnok extrém sportoló, tréner, előadó és volt iskolaigazgató, több iskolát is bejárt, ahol motivációs, valamint egészségközpontú előadásokat tartott a fiataloknak.

Pénteken tartott tájékoztatót Szarvas Mátyás sportoló, valamint Szarvas Péter, polgármester a „Megyefutások az egészségért” elnevezésű kezdeményezésről. A sportoló Pest, Fejér, Szabolcs-Szatmár és Hajdú-Bihar megyét végigfutva az általános iskolások körében népszerűsíti az egészséges táplálkozást, valamint a magyar gyümölcsök fogyasztását. Szarvas Mátyás elmondta a fő célja az, hogy előadásaival minél több fiatalt megszólítson és megmozgasson.

– Szeretnék a fiataloknak minél több olyan dolgot átadni a saját példámon keresztül, amit ők elfogadnak, azt, hogy miként lehet végigmenni egy sikerlépcsőn. Valamint azt is, hogy miért nem szabad kudarcként megélni azt, ha valami nem sikerül, hanem csak tapasztalatként. Szerencsére a fiatalok nagyon jól fogadják, mert próbálok nagyon plasztikus példákat hozni. Mutatok filmbejátszásokat is, amikor előadásokat tartok nekik, továbbá a sporttal és a civil élettel kapcsolatos példákat is – fogalmazott Szarvas Mátyás.

Szarvas Péter elmondta, hogy rendkívül fontosnak tartja az akciót. A város polgármestere kiemelte: szerinte a fiatalok körében már most fel kell hívni a figyelmet arra, hogy mindennapossá váljon a testmozgás, valamint az egészségtudatos étkezés.

– 2018-ban több fejlesztés is a futás és a sportok népszerűsítésére irányul majd – tette hozzá Szarvas Péter. A város polgármestere továbbá kiemelte, hogy jövőre a CsabaParkban építenek ki egy 4 kilométeres futófolyosót, valamint a Széchényi-ligetben egy 400 méteres futókört.

 

 

 

További programok »

Oktatás

Kásler: gyermekközpontú és hazafias szemléletű a megújult Nemzeti alaptanterv

A megújult Nemzeti alaptanterv (Nat) egyszerre 21. századi, gyermekközpontú és hazafias szemléletű dokumentum - mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten. A miniszter bejelentette, hogy elkészültek és az Oktatási Hivatal honlapján elérhetők a módosított Nemzeti alaptantervhez kapcsolódó kerettantervek.
2020. február 21. 15:11
FEL