Lexikonok estje a Művész Kávéházban

2021. november 16. 13:12 | Szász Borisz

Irodalomtörténeti jelentőségű eseménnyel várta a Bárka folyóirat munkatársai hétfő este az érdeklődőket. A magyar irodalmi művekről és a magyar filmekről szóló lexikonok szerkesztőivel Elek Tibor és Farkas Wellmann Éva beszélgetett Békéscsabán, a Művész Kávéházban.

Az esten két olvasmányt ismerhettek meg a laikus érdeklődők, a témával egyetemi szinten foglalkozók és a szakma képviselői. A Bárka munkatársai a Magyar irodalmi művek 1956-2016 és a Magyar filmek 1896-2021 című lexikonokat mutatták be.

A Bárka folyóirat főszerkesztője kiemelte, hogy ez a mű az elmúlt évtizedek legfontosabb irodalomtörténeti vállalkozása volt. Elek Tibor azt is kiemelte, hogy a kortárs magyar irodalmat próbálják bemutatni a Bárka estjein, amely egyútttal az elmúlt évtizedek magyar irodalmára is kiterjed. Bevett szokás, hogy ha meghívnak egy írót és egy új könyvét mutatják be, akkor a korábbi munkásságáról is szót ejtenek. "Ez a lexikon épp az elmúlt hat évtized irodalomtörténetét tárja az olvasók elé." 

– Az est folyamán bemutatott lexikon egységes, nemzeti irodalomban gondolkodik, a magyar, valamint a határon túli irodalom alkotásai nem különülnek el egymástól – fűzte hozzá.

 

Galéria

További programok »

Kultúra

FEL