Debütáló kötetes költő kapta idén a Körösök Gyöngye Díjat

2018. június 18. 08:20 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A 89. Ünnepi Könyvhét békéscsabai záróprogramja idén is a „Könyvhétzáró irodalmi délután” volt. Az eseményt idén is a Bárka, a Békés Megyei Könyvtár és a Körös Irodalmi Társaság közösen szervezte a Szlovák Tájház udvarán.

Az eseményen a Bárka legújabb száma került a középpontba a szerzők közreműködésével, majd nyolc Békés megyei szerző kapott lehetőséget, hogy bemutassa friss kötetét.

- A közönség is várja, a friss kötetes szerzők pedig mindig számon tartják ezt a rendezvényt és nagyon örülnek annak, hogy itt megjelenhet az új könyvük. Az alkotók ezen a délutánon beszélgethetnek róla az olvasókkal, így élővé válhat a könyve a Békés megyei piacon - emelte ki Farkas Wellmann Éva. A Bárka online szerkesztője hozzátette: idén is nagyon változatosak a bemutatott könyvek, hiszen van debüt-kötet, próza- és interjúkötet, de még monográfiai is.

Minden évben ezen a rendezvényen adják át a Körösök Gyöngye Díjat, amelyet 2018-ban Csillag Tamás, elsőkötetes költő vehette át.

- Nekem mindig nehéz a költészetről beszélni, mert a versek belső gondolatok és jobb arctalannak maradni, mint kiállni az emberek elé és színt vallani. Ez nehéz és nem is szeretek szerepelni, de ez ezzel jár. Emellett örömteli helyzet egy ilyen közönségtalálkozó, hiszen nem minden nap jelenik meg az embernek új kötete - mondta el Csillag Tamás költő.

Az irodalmi díjat a Körös Irodalmi Társaság elnöksége ítéli oda az arra érdemeseknek.

- Azt tűztük ki célul, hogy az előző évben legnívósabb irodalmi alkotást produkáló alkotónkat díjazzuk. A Körösök Gyöngye Díjat a társaság többi jeles tagja már megkapta az elmúlt években. Most pedig egy fiatal alkotó Csillag Tamás az, aki megkapta. Őt díjaztuk, mert néhány hónapja jelent meg egy remek verseskötete, ami kiváló indulás az irodalmi pályán, és ezzel is szeretnénk őt megerősíteni az alkotói szándékaiban - emelte ki Elek Tibor, a Körös Irodalmi Társaság elnöke.

 

 

 

További programok »

Kultúra

Filipinyi Ágnes tűzzománc képei a Jaminai Közösségi Házban

Közel száz (93) képpel nyílt meg a minap Filipinyi Ágnes Tűzzománcba álmodott képek című tárlata, a Jaminai Közösségi Ház nagytermében. A békéscsabai alkotó nagyrészt tűzzománc képekkel, illetve néhány olajfestménnyel lepte meg a nemcsak erzsébethelyi érdeklődőket.
12:25
FEL