Lakossági véleményeket várnak Gyula klímastratégiájának kialakításához

2021. június 15. 11:11 | behir

A dokumentumot szakértők állították össze, miután fórumokon egyeztettek a városvezetéssel, intézményekkel, cégekkel és civil szervezetekkel

Elkészült Gyula város klímastratégiájának egyeztetési változata, amelynek kapcsán várják a lakosság véleményét – közölte hivatalos közösségi oldalán Görgényi Ernő polgármester.

Mint írta, a 20–30 éves távra szóló stratégia megalkotásához, amelynek célja a klímaváltozás okozta kockázatok megelőzése, a hatások mérséklése, valamint az alkalmazkodóképesség javítása, Gyula Város Önkormányzata 16 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A dokumentumot szakértők állították össze, miután fórumokon egyeztettek a városvezetéssel, intézményekkel, cégekkel és civil szervezetekkel.

Kiemelte: az észrevételeket, véleményeket – legyen szó akár növények ültetéséről, a gépjármű-forgalom csillapításáról, füstölgő kéményekről vagy hulladékgyűjtéssel kapcsolatos meglátásokról – a tervezettel kapcsolatban július 21-ig várják a kehop_gyula@dipolcsoport.hu e-mail-címre, az önkormányzatnak címezve az 5700 Gyula, Petőfi tér 3. címre, vagy ugyanitt, az ügyfélszolgálaton személyesen leadva. A borítékokon fel kell tüntetni a „Klímastratégia” feliratot. A stratégia letölthető erről az oldalról.

„Kérjük, segítsék a szakemberek munkáját véleményükkel, hiszen a klímastratégia Önökkel és Önökért készül!” – fogalmazott Görgényi Ernő.

További programok »

Itthon

Vetélkedővel hozták közelebb az egészségügyet a középiskolásokhoz

A Szenvedélyünk az egészség elnevezésű vetélkedőt 28 évvel ezelőtt találták ki a Békéscsabai Védőnői szolgálat munkatársai azért, hogy a középiskolán kívül is hasznos információhoz juttassák a fiatalokat. A rendezvénynek idén a Csabagyöngye Kulturális Központ adott otthont, két év kihagyást követően.
2022. május 16. 16:54
FEL