A 26. Csabai Kolbászfesztiválon 458 csapat gyűrte fel az ingujjat annak érdekében, hogy megmutassa, milyen újdonságot tud nyújtani a hungarikum terén. A Kitartóak csapata több évtizede ismerik egymást és barátságukat megpecsételve idén először fogtak össze, hogy megmutassák mit tudnak a kolbászkészítésről
Zahorán Lenke, a csapat szószólója elmondta, hogy a tagok gyermekeik révén ismerik egymást, és saját barátságuk megpecsételéseként döntöttek úgy, hogy beállnak a versenysorba.
A Felvidéki dínók már másodjára jöttek el a megmérettetésre. Bot Noémi, elmondta, hogy első alkalommal nagyon nagy lendületet kaptak a versenyzésre, ezért 2023-ban is úgy döntöttek, hogy megmutatják mit tudnak a kolbászkészítés terén.
Egy kamutról érkezett csapat immár hatodjára vez részt a kolbászgyúráson. Soltész János kiemelte, hogy vannak olyan alapanyagok, amelyeket mindenki ismer, ám senki sem hozza nyilvánosságra, hiszen ezek az alapanyagok adják az hústermékek egyedi ízvilágát.
Nemcsak Magyarországról érkeztek a kolbászfesztiválra, volt, aki Amerikából jött el megmutatni, hogy számára mi a kolbászgyúrás.
A Soproni Kolbász Légió csapatának specialitása a házi ízek kiemelése. Horváth Csaba megosztotta a Behirrel, hogy már több mint tíz éve vesznek részt a versenyen. Józsa Tamás, a Jász Kolbász csapat nevében elmondta stábunknak, hogy fürjtojásos kolbásszal készültek a megmérettetésre.
Az Agrifirm csapata ötödjére érkezett a fesztiválra. Hangsúlyozták, hogy számukra a részvétel a legfontosabb.
Az idei kolbászgyúró versenyen közel ötszáz csapat mérettette meg magát, hogy elnyerje a kolbászkirály címet.
A Nemzetközi Kolbászgyúró Verseny eredményéről a behir.hu hírportálon részletesen beszámolunk.