Mint arról beszámoltunk, több száz csapat készített kolbászt szombaton a Mokry- és a Munkácsy-sátorban a nemzetközi verseny részeként. A délután folyamán megtartott eredményhirdetésen Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács arról beszélt, hogy rengeteg nagyszerű alkotást véleményezett a zsűri a nap folyamán és ebben az esztendőben is voltak bátrak, akik különleges fűszerekkel kísérleteztek.
– A Mokry-sátorban 377 induló csapat közül voltak páran akik megfáradtak, így összesen 280 kolbászt értékelhetett a zsűri. Fantasztikus alkotások készültek, az a 14, amelyik bejutott a döntőbe, prémium minőségű sütnivaló kolbász. Mint minden fesztiválon, idén is voltak bátrak, akik koriandert, majorannát, vagy éppen fügét tettek a kolbászba, de olyan is volt, aki pálinkával bolondította meg az ételt – mondta a behir.hu kérdésére a zsűri elnöke.
Idén is rengeteg különdíj talált gazdára a nemzetközi megmérettetésen, ezeknek a kiosztását követően következett a három legjobb kolbászkészítő csapat elismerése. Bronzéremmel zárt a Köménymagok elnevezésű csapat, második lett a Műbeles HR együttese, míg első helyen zárt a budapesti Haldvadász csapat.
– A recept titkos, de annyit elmondhatok, hogy nagyon odafigyeltünk a technológiára és józan paraszti ésszel raktuk össze a kolbászunkat. A csapatunkon belül már hat éve csinálunk kolbászt saját felhasználásra. Első alkalommal vagyunk itt Békéscsabán és a Csabai Kolbászfesztiválon, de nem utoljára – mondta a behir.hu kérdésére Szél Tamás.
A nemzetközi kolbászgyúró verseny Munkács-sátorban született eredményeiről később számolunk be hírportálunkon.