612 csapat gyúrta és töltötte a kolbászokat szombaton - galériával

2024. október 26. 16:30 | Gulyás Gergő

A Csabai Kolbászfesztiválok egyik legjobban várt eseménye a szombati Nemzetközi Kolbászgyúró Verseny, ahová idén is számos civil közösség és baráti társaság nevezett be. Voltak visszatérő csapatok, de volt olyan társaság is, akik most először vettek részt az ország legnagyobb gasztronómiai fesztiválján.

A 27. Csabai Kolbászfesztivál Nemzetközi Kolbászgyúró Versenyén idén is többszáz csapat vett részt, egészen pontosan 612 csapat nevezett be előzetesen a nagy gyúrásra. A szombati nap minden évben a leglátogatottabb eseménye a fesztiválnak, ilyenkor mindenki kicsit ki tud szakadni a szürke hétköznapokból és meg tudja mutatni azt, hogy miért az ő kolbásza nem csak a legfinomabb, de a legszebb is.

 

Fotó: Bere Mátyás/behir.hu

 

A Felvidéki dínók csapata harmadik alkalommal vett részt a megmérettetésen, Noémi és Márk a csapat képviseletében elmondták, hogy arról szól a Csabai Kolbászfesztivál, hogy élvezzük az életet, érezzük jól magunkat a családunkkal és barátainkkal. A kolbászuk receptjét ugyan nem árulták el, de annyit elmondtak, hogy egy titkos összetevőt belecsempésztek.

 

Fotó: Bere Mátyás/behir.hu

 

A Pál-Inkák csapata már 2005 óta látogatják folyamatosan a Csabai Kolbászfesztivált. Nagy László, a társaság egyik tagja elmondta, hogy kezdetben a saját maguk szórakoztatására alakult a csapat, de a fő céljuk az az, hogy mindenkinek mosolyt csaljanak az arcukra. Idén visszatértek újra a hagyományos csabai kolbász elkészítéséhez, de a korábbi években próbáltak ősi inka receptek alapján kis különlegességet belevinni a kolbászokba.

 

Fotó: Bere Mátyás/behir.hu

 

A Cefrendészet csapat már sokadik alkalommal nevezett be a kolbászgyúró versenyre. Zsolt, a csapat szószólója ismertette, hogy elsősorban azért jöttek, hogy ellenőrizzék, hogy mindenki iszik-e rendesen, másodsorban pedig természetesen kolbászt is töltöttek. Hozzátette, hogy bejelentés érkezett hozzájuk, hogy nem iszik mindenki rendesen, de ők biztos nem tartoztak idén sem ebbe a kategóriába.

 

Fotó: Bere Mátyás/behir.hu

 

A Mindenáron csapat egy igazán különleges ruházatban érkezett az idei nagy gyúrásra, az öt fős társaság ugyanis otthonkában és parókában fogott neki a kolbászkészítéshez. A csapatnál elmondták, hogy csak azért van otthon otthonkájuk, hogy a kolbászfesztivál idejére felvegyék. A házias hangulatot emelték ki, ami minden csapatnál megvan, a titkos receptet természetesen ők sem árulták el nekünk.

 

Fotó: Bere Mátyás/behir.hu

 

A Jász-Kolbász csapat idén is a már hagyományos biciklivel érkeztek a megmérettetésre, hogy annak a segítségével darálják le a húst. Józsa Tamás és Molnár Dániel a csapat nevében elmondták, hogy ettől a különleges technikától lesz a legjobb az ő kolbászuk. A társaság már körülbelül a kilencedik éve vesz részt a versenyen, ahogy elmondták az előző nyolc alkalomra nem nagyon emlékeznek, mert mindig sok szíverősítőt fogyasztanak el ilyenkor. A kolbászukhoz egyébként csak hazai, jászsági fűszereket használtak fel.

Az Óvári Kolbikák csapata is már évről-évre visszatérő vendég a Csabai Kolbászfesztiválon. Varga Ferenc hentesmester hangsúlyozta, hogy eredménytől függetlenül itt, az ország legnagyobb gasztronómiai fesztiválján mindig jó a hangulat. A kolbászukba idén egy kicsi pikantériát is belecsempésztek, de a legnagyobb titkuk az maga Feri hentesmester volt, a többiek meglátása szerint.

A Nemzetközi Kolbászgyúró Verseny eredményéről a behir.hu hírportálon részletesen beszámolunk.

 

Galéria

További programok »

FEL