A 27. Csabai Kolbászfesztivál Nemzetközi Kolbászgyúró Versenyén idén is többszáz csapat vett részt, egészen pontosan 612 csapat nevezett be előzetesen a nagy gyúrásra. A szombati nap minden évben a leglátogatottabb eseménye a fesztiválnak, ilyenkor mindenki kicsit ki tud szakadni a szürke hétköznapokból és meg tudja mutatni azt, hogy miért az ő kolbásza nem csak a legfinomabb, de a legszebb is.
A Felvidéki dínók csapata harmadik alkalommal vett részt a megmérettetésen, Noémi és Márk a csapat képviseletében elmondták, hogy arról szól a Csabai Kolbászfesztivál, hogy élvezzük az életet, érezzük jól magunkat a családunkkal és barátainkkal. A kolbászuk receptjét ugyan nem árulták el, de annyit elmondtak, hogy egy titkos összetevőt belecsempésztek.
A Pál-Inkák csapata már 2005 óta látogatják folyamatosan a Csabai Kolbászfesztivált. Nagy László, a társaság egyik tagja elmondta, hogy kezdetben a saját maguk szórakoztatására alakult a csapat, de a fő céljuk az az, hogy mindenkinek mosolyt csaljanak az arcukra. Idén visszatértek újra a hagyományos csabai kolbász elkészítéséhez, de a korábbi években próbáltak ősi inka receptek alapján kis különlegességet belevinni a kolbászokba.
A Cefrendészet csapat már sokadik alkalommal nevezett be a kolbászgyúró versenyre. Zsolt, a csapat szószólója ismertette, hogy elsősorban azért jöttek, hogy ellenőrizzék, hogy mindenki iszik-e rendesen, másodsorban pedig természetesen kolbászt is töltöttek. Hozzátette, hogy bejelentés érkezett hozzájuk, hogy nem iszik mindenki rendesen, de ők biztos nem tartoztak idén sem ebbe a kategóriába.
A Mindenáron csapat egy igazán különleges ruházatban érkezett az idei nagy gyúrásra, az öt fős társaság ugyanis otthonkában és parókában fogott neki a kolbászkészítéshez. A csapatnál elmondták, hogy csak azért van otthon otthonkájuk, hogy a kolbászfesztivál idejére felvegyék. A házias hangulatot emelték ki, ami minden csapatnál megvan, a titkos receptet természetesen ők sem árulták el nekünk.
A Jász-Kolbász csapat idén is a már hagyományos biciklivel érkeztek a megmérettetésre, hogy annak a segítségével darálják le a húst. Józsa Tamás és Molnár Dániel a csapat nevében elmondták, hogy ettől a különleges technikától lesz a legjobb az ő kolbászuk. A társaság már körülbelül a kilencedik éve vesz részt a versenyen, ahogy elmondták az előző nyolc alkalomra nem nagyon emlékeznek, mert mindig sok szíverősítőt fogyasztanak el ilyenkor. A kolbászukhoz egyébként csak hazai, jászsági fűszereket használtak fel.
Az Óvári Kolbikák csapata is már évről-évre visszatérő vendég a Csabai Kolbászfesztiválon. Varga Ferenc hentesmester hangsúlyozta, hogy eredménytől függetlenül itt, az ország legnagyobb gasztronómiai fesztiválján mindig jó a hangulat. A kolbászukba idén egy kicsi pikantériát is belecsempésztek, de a legnagyobb titkuk az maga Feri hentesmester volt, a többiek meglátása szerint.
A Nemzetközi Kolbászgyúró Verseny eredményéről a behir.hu hírportálon részletesen beszámolunk.