Közel 50 millióból újult meg a vadászok és a horgászok székháza

Közel 50 millió forint önerőből újították fel a Békés Megyei Vadászszövetség, a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége és a csabai Nimród Vadásztársaság közös székházát. Az épület immár 32 éve tölt be fontos szerepet az egyesületek életében.

A felújítást már évek óta tervezték a tulajdonosok, azonban megfelelő pályázati kiírás híján nem volt rá lehetőség. Végül úgy döntöttek, hogy önerőből újítják fel az épületet.

Az épület 85-ben került átadásra, 32 év alatt ezen semmilyen jelentős felújítás nem történt, tehát most már ezt meg kellett oldanunk, hisz elhasználódott nyílászárók voltak, még hullámpalafedés is volt az épületen és a szigetelés miatt ezt meg kellett oldani – mondta el a Körösvidéki Horgász Egyesület elnöke, Dr. Hunya Miklós.

Több külső és belső felújítást hajtottak végre az épületen. Lecserélték például a nyílászárókat, de korszerűsítették a homlokzati szigetelést és a fűtést is.

– Közel 24 ezer ember Békés megyei lakosnak a szolgáltatását biztosítja, durván 3 ezer vadász van és 24 ezer horgász van Békés megyében és ezek sport tevékenységüket itt szolgálja ki, az itteni dolgozó csapat és hát ehhez csatlakozik, hogy szerettük volna, hogy egy jó munkahelyre jöjjenek be dolgozni – fogalmazott az OMV Békés Megyei Területi Szervezet elnöke, Hrabovszki János.

A megújult épület átadását őzpörkölttel ünnepelték meg a társaság tagjai és munkatársai. Az egyesületek a jövőben további felújításokat terveznek.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , ,