Kosárlabda: a Kiskunfélegyháza ellen is győzni akar a Békéscsabai KK

2021. január 22. 14:19 | Papp Ádám Sándor

A Kiskunfélegyháza együttese ellen folytatja az NB II. Keleti csoportjának küzdelmeit a Békéscsabai Kosárlabda Klub. A viharsarki együttes a tabella 4. helyéről várja az összecsapást.

A békéscsabai kosárlabdázók legutóbb a Gyulai Color KE együttese ellen játszottak bajnoki mérkőzést. A csabaiak akkor 116-54-es sikert arattak, amellyel felléptek a tabella 4. helyére. A viharsarki együttes ezúttal a Kiskunfélegyháza együttesét fogadja hazai pályán. A két csapat legutóbb októberben találkozott. A mérkőzés akkor 79-59-es csabai sikerrel végződött.

– Úgy gondolom, hogy kezd összeállni a csapat, meccsről-meccsre jobban érzem magam én személy szerint a pályán, de úgy látom, hogy a csapattársaim is. Fejlődünk és kezdünk összekovácsolódni egyre jobban meccsről-meccsre – fogalmazott a behir.hu kérdésére a Békéscsabai KK játékosa, Kovács József.

A viharsarki együttes vezetőedzője elmondta, hogy a kiskunfélegyháziak fizikális és gyors kosárlabdát játszanak, de felkészültek és esélyesként várják a találkozót.

– Rutinosabb kecskeméti játékosokból áll a Kiskunfélegyháza kerete. Nekünk a célunk, hogy sima győzelmet arassunk, 20-30 ponttal szeretnénk nyerni itthon. Begyakoroltuk a védekezést, a támadást is átvettük, mostmár csak tökéletesíteni kell a dolgon – emelte ki Jancsika Árpád.

A Békéscsabai KK – Kiskunfélegyházi KC bajnoki mérkőzés szombaton 17 órától kezdődik a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban.

Sport

Labdarúgás: Élre ugrott a Schindler Szabolcs vezette Vasas az NB II-ben

Schindler Szabolcs a 2020/21-es szezont még a Békéscsaba 1912 Előre élén kezdte meg, de egy megkeresést követően vállalta, hogy idény közben átveszi a feljutást megcélzó Vasas gárdáját. Az angyalföldiek csupán 11. helyen álltak az NB II-ben, amikor kinevezték az új vezetőedzőt.
2021. március 4. 07:34
FEL