Kosárlabda: 62 pontos csabai siker a Gyula Color KE ellen

2021. január 17. 18:31 | Papp Ádám Sándor

A Békéscsabai KK újfent legyőzte a Gyulai Color KE együttesét a férfi kosárlabda NB II Keleti Csoportjában vasárnap este. A megyeszékhely együttese sikerével a tabella 5. helyét foglalja el, míg a vendégek továbbra is nyeretlenek a 2020/2021-es bajnoki kiírásban.

A két együttes október 16-án már találkozott egymással ebben a bajnoki kiírásban. A Gyulán megrendezett mérkőzésen 86:46-os békéscsabai siker született.

A vasárnapi találkozón is hasonló volt a forgatókönyv: a házigazda Békéscsaba egy 33 pontos első negyed után 22 egységgel lépett meg ellenfelétől. Jancsika Árpád együttese a félidőre 60:33-ra növelte előnyét. A harmadik negyedben szintén a fehér mezes hazai csapat uralta a játékot, a fiatalok bőven kaptak játéklehetőséget. A negyed végére 47 pont volt az együttesek közötti különbség (89:42). Az utolsó 10 percben sem változott a játék képe, a jól triplázó Békéscsaba végül 116:54-es sikert aratott a Gyula ellen.

Jancsika Árpád, a Békéscsabai KK vezetőedzője a mérkőzés után a behir.hu-nak úgy értékelt, hogy kiválóan szolgálta a felkészülésüket a fürdővárosiak elleni találkozó, hiszen a következő hetekben komoly feladatok állnak előttük.

A Békéscsaba legközelebb január 23-án 17 órától játszik bajnoki mérkőzést. A viharsarki együttes akkor a hatodik helyezett Kiskunfélegyházi KC gárdáját fogadja.

FEL