Kosárlabda: fölényes békéscsabai siker a Debrecen ellen

2021. november 1. 12:12 | Papp Ádám Sándor

A Békéscsabai KK szombaton a BKG-Prima Akadémia Debrecen együttesét fogadta a férfi kosárlabda NB II Keleti csoportjában.

A mérkőzést nagy lendülettel nyitotta a házigazda csabai együttes, amely 29:12-es előnyre tett szert 10 perc játék után. A második negyedben jól védekeztek a viharsarkiak, mindössze 8 pontot engedtek ellenfelüknek, így fölényes 51:20-as vezetéssel mehettek a nagyszünetre.

A fordulást követően megsemmisítő csapást mért ellenfelére Jancsika Árpád együttese, 32:8-as negyedet produkáltak a csabaiak, így már 83:28-ra vezettek az utolsó 10 perc előtt. A Békéscsabai KK végül 109:49-es győzelmet aratott a debreceni csapattal szemben. 

– Több játékosunk is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódik, így csak nyolcan tudtunk kiállni a debreceniek ellen. Már az első percekben érződött, hogy nem egy súlycsoportban van az idei szezonban a két csapat. A srácok rengeteg szép megoldással szórakoztatták a közönséget. Nagyon örülök, hogy a nagyobb különbség ellenére is fegyelmezettek maradtunk védekezésben, mindenki komolyan vette a feladatát. Tetszett, hogy felszabadultan játszottunk, igazi csapatként dolgoztunk, mindenki a legjobb megoldást kereste. A következő fordulóban a Cívis KK-hoz látogatunk. Ők új indulók a bajnokságban, így sok információnk még nincs róluk, de nagyon szeretnénk megszerezni a győzelmet ellenük is – értékelt a mérkőzést követően a csabaiak vezetőedzője.

További programok »

FEL