Vissza a helyes útra – 17 pontos sikert aratott a Békéscsabai KK

2021. május 15. 20:16 | Papp Ádám Sándor

Győzelemmel folytatta szereplést a férfi kosárlabda NB II Keleti Csoportjának rájátszásában a Békéscsabai Kosárlabda Klub szombat este! A viharsarki együttes a Szolnoki Olaj KK csapatát fogadta hazai pályán, akiket 17 ponttal sikerült felülmúlniuk.

A felek szezonbeli negyedik randevújukra készültek szombat este, az előző három összecsapás mindegyikén a Békéscsaba örülhetett a győzelemnek.

A találkozó az előző meccsekhez hasonlóan kezdődött, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az első negyed végén 16:16-os állást mutatott az eredményjelző. A második tíz percet jobban kezdte a fehérmezes házigazda, amely több ponttal is ellépett riválisától. A félidő előtti pár percet azonban meghajtotta a Szolnok, így 35:34-es hazai előnnyel mentek pihenőre a csapatok. 

A fordulást követően átvették a vezetést a vendégek, azonban nem örülhettek sokáig. Vágvölgyi Ákos és Kovács József fontos kosaraival visszajött a mérkőzésbe a házigazda, amely a harmadik negyed végén négy ponttal állt jobban. Az utolsó játékrészt a Békéscsaba dominálta, amely 22:9-es negyedet produkált és 74:57-re megnyerte a mérkőzést.

– Jó volt az első félidő, fel tudtunk jönni többször is nyolc-tízpontos hátrányból és utána megléptünk a Békéscsabától. Azt követően talán csökkent a koncentráció, amelyet ellenfelünk kihasznált. Irányító nélkül nem tudunk meccset nyerni, ha két irányítónk is betlizik, akkor ez lesz a vége – értékelt Veres Dávid, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője.

A Békéscsaba a 2. helyen áll az NB II Keleti Csoportjában a Nyíregyháza mögött úgy, hogy a viharsarki együttes három mérkőzéssel kevesebbet játszott riválisánál. 

– Abszolút elégedett vagyok a srácok teljesítményével. Egy olyan héten vagyunk túl, amelyre szükségünk volt. Nagyon jól edzettünk és be tudtunk iktatni a programba egy közös paintballozást, amely jobban összehozta a csapatot, ez meglátszódott ma a pályán. Amikor a Szolnok feljött és átvette a vezetést, akkor sem estünk szét, bíztunk egymásban, biztattuk egymást. Szerintem ez volt a kulcs: a csapatjáték, mindig volt valaki, aki előre lépett – emelte ki Jancsika Árpád, a Békéscsabai KK vezetőedzője.

A viharsarki együttes legközelebb csütörtökön szerepel a rájátszásban, amikor hazai pályán a Békési SZSK U23-as csapatát fogadja 18 óra 15 perctől. 

 

További programok »

FEL