Kosárlabda: fordulatos mérkőzésen győzött a Békéscsaba a Szolnok ellen

2021. február 7. 19:41 | Papp Ádám Sándor

Fordulatos és izgalmas mérkőzésen győzött 66:61-re a Békéscsabai Kosárlabda Klub vasárnap este a Szolnoki Olaj ellen, az NB II Keleti Csoportjában.

A két együttes legutóbb január 30-án találkozott egymással, akkor a Szolnok otthonában feszültek egymásnak a csapatok. Az összecsapás 85-58-as békéscsabai sikerrel zárult, így az Olaj revansra készült a Viharsarokban.

A mérkőzést a piros szerelésben pályára lépő vendégek kezdték jobban, akik hamar több pontos előnyt építettek ki maguknak. Az Olaj végül 15:9-re nyerte a találkozó első negyedét. A második tíz perc a Békéscsabáé volt: a hazai játékosok szinte mindenhonnan eredményesek voltak és a 22:7-es sorozatuknak köszönhetően átvették a vezetést. A félidő vége előtt azonban új erőre kapott a szolnoki csapat, amely felzárkózott három pontra. A csapatok 33:30-as állással mentek a nagyszünetre. 

A fordulást követően egyenlő erők harca folyt a pályán, a csapatok felváltva dobták a kosarakat. A harmadik negyed 49:49-es eredménnyel zárult, így izgalmas utolsó tíz percre volt kilátás. Pattanásig feszültek az idegek, de a Békéscsaba játékosai voltak pontosabbak és sikerült győzniük 66:61-re.

– Készültünk erre a mai mérkőzésre videózással, de főként a saját hibáinkat akartuk kijavítani. Ez sikerült is, és azokra a játékelemekre, amelyekben korábban gyengébbek voltunk, sikerült javítani. Nálunk ez a kulcs, egy fiatal U20-as csapatról beszélünk. Kevés hibával játszottuk le ezt a mérkőzést, ezért tudtunk egy szoros és kiélezett összecsapást vívni a Békéscsabával – értékelt Veres Dávid a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője.

A Békéscsabai KK együttesében ezúttal nem lépett pályára a csapat legponterősebb játékosa Vágvölgyi Ákos, aki sérülés miatt volt kénytelen kihagyni a rangadót. Jancsika Árpád vezetőedző elmondta, hogy hiányzott a játékos személyisége a csapatból, azonban a többiek jól helytálltak hiányában.

– Ákos úgy tűnik, hogy egy komolyabb sérüléssel bajlódik, bízunk benne, hogy minél hamarabb visszatérhet a pályára. A személyiségét nem tudtuk pótolni, de úgy készültünk, hogy a pontjait elosztjuk csapaton belül. Látszódott a szolnoki csapaton, hogy készültek erre a mérkőzésre, mert teljesen más védekezést alkalmaztak ellenünk. A centerjátékunkat szinte kivették, viszont sok helyünk felszabadult és jobb helyzetekből tudtunk dobni kintről. Megpróbálkoztak zónavédekezéssel is, amelyet elég nehezen sikerült feltörnünk, de szerencsére egy olyan csapatunk van most, hogy minden egyes periódusban volt, aki odaállt az élre és új lendületet adott a játéknak – emelte ki a Békéscsabai KK vezetőedzője.

A viharsarki együttes legközelebb február 13-án szombaton lép pályára 17 órától. A csabai kosarasok ellenfele a Békési SZSK U23-as csapata lesz az NB II Keleti csoportjában.

Galéria

További programok »

FEL