Kosárlabda: Huszonhat pontos csabai siker a tartalékos Debrecen ellen

2021. február 25. 10:43 | Papp Ádám Sándor

Zsinórban nyolcadik sikerét aratta a férfi kosárlabda NB II Keleti Csoportjában szereplő Békéscsabai Kosárlabda Klub szerda este. A viharsarki együttes ezúttal a DEAC Campusfesztivál együttesét fogadta hazai pályán, akik ellen 96:70-re győztek.

A két együttes a bajnokság nyitányán, még október 11-én találkozott egymással, amikor egypontos vereséget szenvedett a Békéscsabai KK a DEAC Campuszfesztivál otthonában.

A szerda esti találkozót a fehér szerelésben pályára lépő hazaiak kezdték jobban, akik jól járatták a labdát és eredményesen dobtak kosárra. Az első negyedet 23:17-re nyerte a Békéscsabai KK. A viharsarkiak a folytatásban fokozatot váltottak: jó százalékkal dobták a triplákat és kiválóan védekeztek, mindössze 13 pontot engedélyeztek ellenfelüknek ebben a játékrészben. A félidőben 49:30-as állást mutatott az eredményjelző. A nagyszünetet követően Jancsika Árpád forgatta csapatát, a fiatalok érkeztek a padról. Feljavult a fekete mezes debreceniek támadójátéka, de a Békéscsaba továbbra is több pontot tudott szerezni. Az utolsó negyedben tovább növelte előnyét a hazai együttes, amely beállította a 96:70-es végeredményt.

– Ekkora különbségre azért nem számítottunk. A 26 pontos vereség köszönhető részben annak, hogy a Békéscsabának szinte minden bement, nekünk pedig elég gyatra volt a dobószázalékunk. Én személy szerint úgy éreztem, mintha bedeszkázták volna a gyűrűt, de ezt talán a többiek is elmondhatják, hiszen nem nagyon találtunk be. Kijött az is, hogy kevesebbet edzünk, fáradtabbak is voltunk, de ez a Csaba érdemeiből semmit nem von le, mert ők nagyszerűen kosárlabdáztak – emelte ki Becsky István, a DEAC Campusfesztivál szakosztályvezetője.

A csabaiak vezetőedzője szerint az agresszív védekezésük volt a kulcs a fölényes győzelemben. 

– Nagyon jól játszottunk, jó ritmusban. Sikerült megcsinálni a figurákat támadásban, eredményesek tudtunk lenni. A védekezés is összeállt a játékosok agresszív hozzállásának köszönhetően. Olyan hibákba kényszerítettük az ellenfelet, amelyekből mi gyors kosarakat tudtunk szerezni. Abszolút elégedett vagyok a csapattal és az eredménnyel – fogalmazott Jancsika Árpád, a Békéscsabai KK vezetőedzője.

Vágvölgyi Ákos szerint helyén kell kezelni a 26 pontos sikert, hiszen mint mondta: a DEAC a mérkőzés előtt 20 perccel, 7 játékossal érkezett a helyszínre.

– Örülünk a győzelemnek, de ez a Debrecen sokkal nagyobb játékerőt képvisel, mint amit most megmutatott. Helyén kell kezelni ezt a mérkőzést, nem szabad elszállni ettől a győzelemtől, tudni kell, hogy több kulcsjátékosuk és talán a legjobb játékosuk sem érkezett ma Békéscsabára. Ami a mi játékunkat illeti az pozitív, hogy mindenki kivette a részét a sikerből és azt nyújtotta, amit tud. Elégedett vagyok, gyorsan játszottunk, sok lepattanót szedtünk és abból eredményes akciókat tudtunk vezetni – mondta a behir.hu kérdésére a Békéscsabai KK játékosa.

A Békéscsabai KK sikerével megőrizte második helyét az NB II Keleti csoportjában. A DEAC Campuszfesztivál vereségével visszacsúszott a tabella 4. helyére. A viharsarki együttes legközelebb a BKG-Prima Akadémia Debrecen otthonában lép pályára február 27-én szombaton, 17 órától.

További programok »

FEL