Csütörtökön kezdődik a rájátszás a csabai kosarasok számára

2021. április 13. 18:14 | Papp Ádám Sándor

A DEAC Campusfesztivál ellen kezdi el a rájátszást a férfi NB II Keleti Csoportjában szereplő Békéscsabai Kosárlabda Klub. A viharsarki együttes az alapszakaszt a második helyen zárta, így bizakodóan várja a csütörtök esti folytatást.

Több, mint egy hónapja már, hogy tétmérkőzésen szerepelt Jancsika Árpád csapata. A Békéscsabai KK március közepén a BKG-Prima Akadémia Debrecen legyőzésével biztosította be második helyét az alapszakaszban. A csabai együttes az elmúlt egy hónapban a rájátszás nyitányára készült, azonban a csapat két meghatározó játékosa nem áll rendelkezésre a következő mérkőzéseken.

– Több nehézség is szembejött velünk a felkészülés közben. Gura Norbertnek elszakadt a keresztszalagja, amellyel holnap műtik és biztosan nem lép pályára ebben a szezonban már. Vágvölgyi Ádám úgy döntött, hogy munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudja most folytatni a küzdelmeket, a két játékos elvesztésével kevesebben fogunk a rájátszásban részt venni. A célunk változatlan: szeretnénk az első két hely valamelyikén végezni – mondta a csabaiak vezetőedzője.

A két együttes legutóbb február 25-én találkozott egymással, amikor Békéscsabán 96:70-es hazai győzelemmel ért véget a mérkőzés. Akkor a debreceniek csupán hét mezőnyjátékossal érkeztek a megyeszékhelyre. Jancsika Árpád kiemelte: a saját játékukra fókuszálnak és szeretnék, ha a mérkőzés tempóját csapata diktálná.  

– Nem nagyon tudom, mire számítsak. Mi úgy készülünk már kéthete, hogy nagy intenzitással meg tudjuk őket fogni hazai pályán, még így tartalékosan is. A DEAC Campusnál benne van a pakliban, hogy eljönnek teljes kerettel ha ráér mindenki, de lehet, hogy ismét tartalékosan érkeznek – tette hozzá a szakvezető.

A Békéscsabai KK – DEAC Campusfesztivál összecsapás csütörtökön 18 órától kezdődik az Evangélikus Sportcsarnokban.

További programok »

FEL