Kosárlabda: Sima győzelmet aratott a Békéscsabai KK a Debrecen ellen

2021. március 14. 09:55 | Vincze Attila

99-73-ra győzött szombaton a Békéscsabai Kosár Klub a BKG-Prima Akadémia Debrecen ellen a férfi kosárlabda NB II Keleti csoportjában, ezzel pedig zsinórban a 11. győzelmét ünnepelhette a hazai gárda. Az már korábban eldőlt, hogy a békéscsabai együttes biztosan ott lesz a jövő héten kezdődő rájátszásban.

Az alapszakasz utolsó mérkőzésének nem volt komoly tétje egyik csapat számára sem, hiszen a Békéscsaba ettől a találkozótól függetlenül már biztos résztvevője volt a rájátszásnak, míg a debrecenieket már egy esetleges győzelem sem juttatta volna tovább a bajnokság további szakaszába. 

A vendégek nehéz helyzetből várhatták a mérkőzést, mert a csapatban történt koronavírus-fertőzés miatt csere nélkül kellett kiállniuk. Ehhez képest a Debrecen az első félidőben jól tartotta magát a Békéscsaba ellen, a hazai együttes csupán kétpontos előnnyel vonulhatott el a szünetre. 

A harmadik negyedre azonban kijött a két csapat közti különbség, a cserepad nélküli hajdúságiak nem bírták tartani a tempót a jóval energikusabb csabaiakkal. A végjátékra már nem maradt túl sok izgalom, a Békéscsabai Kosárlabda Klub sima, 99-73-as győzelmet aratott a BKG-Prima Akadémia Debrecen ellen. 

- Kevesen jöttünk el sajnos, öten voltunk, ennek ellenére az első két negyedet elég erősen tudtuk kezdeni és a félidőt nagyon jól zártuk. Sajnos a harmadik negyedre elfogytunk, a negyedik negyed pedig már nem volt elég, hogy egyenlítsünk és így el tudott húzni a Békéscsaba - értékelte a mérkőzést a debreceniek legeredményesebb játékosa, Mászlé Márk

A hazaiak mestere, Jancsika Árpád a mérkőzés végén elmondta, hogy viszonylag nehéz volt motiváltan kiállniuk a Debrecen ellen, ami az első félidei játékukon meg is látszott. 

- Tudom jól, hogy ilyenkor fejben nagyon nehéz felkészülnie a srácoknak, én is voltam ilyen helyzetben még játékosként. Nem is pörögtünk úgy az első félidőben, ezért volt egy kis fejmosás az öltözőben, de hála Istennek a harmadik negyed úgy, ahogy lenni szokott, az a miénk volt. Onnantól kezdve úgy játszottunk, ahogy tudunk: kemény védekezés volt, gyors támadások, rengeteg labdát szereztünk, megtaláltuk mindig a legjobb dobóhelyzetet, úgyhogy a kulcsjátékosaink megint bizonyították, hogy ott vannak az élmezőnyben - fogalmazott a csabaiak trénere. 

A szombati mérkőzéssel lezárult a Békéscsabai KK számára az NB II Keleti csoportjának alapszakasza. Jövő héten már a rájátszás első összecsapása következik, akkor valószínűleg majd a Szolnok együttesével játszik a csapat.

 

További programok »

FEL