Kosárlabda: Fölényes csabai győzelem Debrecenben

2022. február 7. 10:39 | Kovács Dávid

A Békéscsabai KK 103-63-ra nyert a BKG-Prima Akadémia otthonában a férfi kosárlabda NB II Keleti csoportjának 15. fordulójában vasárnap este.

BKG-Prima Akadémia Debrecen-Békéscsabai KK 63-103 (16-34, 10-21, 15-22, 22-26)
BKK: Vágvölgyi 19/12, Salamon 8, Botos 12, Milosevic 19, Czifrák 8. Csere: Plavecz 11/3, Korcsmáros 12/6, Vas 12.

A csabai együttesből többek között Kovács József, Perák Denis és Szarvas Péter is hiányzott, ennek ellenére a tabella végén elhelyezkedő debreceni csapat ellen a győzelem volt a cél. Jancsika Árpád csapata már az első negyedben jelezte ezt és közel húsz ponttal lépett meg ellenfelétől. A második tíz percben kevesebb pont esett, de a csabaiak védekezése jobban működött, Vágvölgyi Ákosék 55-26-ra vezettek a nagyszünetben.

A Békéscsabai KK sikere a második félidőben sem fogott veszélyben, ráadásul úgy, hogy olyanok is többet töltöttek a pályán, akik korábban kevesebb játéklehetőséghez jutottak. A Békéscsabai KK 103-63-ra nyert és továbbra is második a tabellán a DEAC II. ellen kiütéssel diadalmaskodó nyíregyháziak mögött.

– Erősen felforgatott kerettel tudtunk kiállni erre a meccsre, hiszen öten is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódnak. Szerencsére ez a játékon nem látszódott, nagyon szépen járt a labda, szinte mindig a legjobb megoldást választottuk támadásban. Az első negyedben magabiztos előnyt szereztünk, így a folytatásban próbáltunk felállt védelem ellen gyakorolni. Hátul is igyekeztek a srácok, többször is nagyon szép csapatvédekezést mutattunk be. Összességében megérdemelt győzelmet arattunk, örülök, hogy akik máskor kevesebb percet kapnak, most is bizonyítottak, mindenki remekül szállt be a mérkőzésbe. Reméljük, hogy többen is felépülnek a héten, hiszen szombaton 17.00-tól a Cívis KK-val mérjük össze a tudásunkat a BES Sportcsarnokban. Színvonalas, kemény mérkőzésre számítunk, nagyon jó kosárlabdát játszik az 5. helyen álló debreceni csapat – fogalmazott Jancsika Árpád vezetőedző.

A csabai együttes a szombati bajnoki összecsapást követően, jövő kedden jön a Hepp Kupa negyeddöntőjében a szintén NB II-es Budafok otthonában lép pályára.

 

További programok »

FEL