Kosárlabda: 36 pontos csabai siker a rájátszás nyitányán

2022. április 23. 19:30 | Papp Ádám Sándor

Fölényes győzelemmel kezdte meg szombaton a férfi kosárlabda NB II Keleti Csoportjának rájátszását a Békéscsabai Kosárlabda Klub.

A Békéscsabai KK április 9-én a Szolnoki Olaj ellen kezdte volna meg a felsőházi rájátszást hazai pályán, azonban a vendégek betegség és sérülés miatt kérvényezték az összecsapás elnapolását. Jancsika Árpád együttese így most szombaton kezdte meg a playoffot a DEAC második számú csapata ellen a BES csarnokban. 

Az alapszakaszban második helyen záró fehér mezes csabaiak esélyeshez méltóan kezdték az összecsapást: az első negyedet 29:18-ra megnyerték. A folytatásban is a hazai együttes akarata érvényesült, így 54:31-el fordultak a csapatok. A második játékrész első tíz percében ültek a csabai dobások és a védekezés is összeállt, így a mindössze hat játékossal érkező DEAC hitétvesztett módon kosárlabdázott. A harmadik negyed végén 84:48-as állást mutatott az eredményjelző. Az utolsó játékrészben forgatta csapatát a hazaiak trénere, de a Békéscsaba végül így is fölényes 105:69-es győzelmet aratott a rájátszás nyitómérkőzésén.

A Békéscsabai KK legközelebb csütörtökön 19:30-tól lép pályára hazai környezetben, amikor az első fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolja a Szolnok ellen. 

További programok »

Sport

Bora távozik, Szatmári és Uram újra lilában

Bora György négy szezon után elhagyja a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapatát – jelentette be a csabai klub hivatalos oldalán, hétfőn. Az egyesület ezzel párhuzamosan megerősítette a korábban megjelent hírt, mely szerint a korábban két szezont a liláknál töltő Szatmári István ismét a viharsarki csapatban játszik majd. A Vasas pedig közölte, hogy Uram János a következő szezont a csabai gárdánál tölti kölcsönben.
2024. június 24. 18:37
FEL