Nehéz mérkőzésen, de nyert a Békéscsabai KK Szolnokon

2021. május 3. 10:36 | Papp Ádám Sándor

A 2020/21-es szezon második rájátszásbeli összecsapásán lépett pályára a férfi kosárlabda NB II Keleti csoportjában vasárnap este a Békéscsabai Kosárlabda Klub. A viharsarki együttes a Szolnok otthonában szerepelt, ahol egy küzdelmes mérkőzésen 10 pontos győzelmet aratott.

A két együttes legutóbbi találkozásakor 66:61-es csabai sikerrel zárult az alapszakaszbeli mérkőzés, így mindenképpen parázs küzdelemre volt kilátás vasárnap, amikor a rájátszásban vívnak meg egymással a csapatok.

A Békéscsaba kezdte jobban az összecsapást: Jancsika Árpád együttese jól védekezett és támadásban is stabil volt, amelynek köszönhetően 20:7-es első negyedet produkált. A második tíz perc sem hozott sokkal több pontot, a Szolnok magára talált támadásban, de 34:23-as békéscsabai előnnyel mentek félidőre a csapatok.

A nagyszünet utáni első játékrészt a hazai csapat uralta, 45:40-et mutatott az eredményjelző a harmadik negyed végén. Az utolsó tíz perc hozta a legtöbb kosarat. A Békéscsabai KK uralta a játékot és a magabiztos hajrának köszönhetően 68:58-ra megnyerte a találkozót.

– Remekül kezdtük a mérkőzést, magabiztosan játszottunk az emberfogás ellen, így 13 pontos előnnyel vágtunk neki a második negyednek. Itt védekezést váltottak a szolnoki fiatalok, amire ugyan fel voltunk készülve, de egyszerűen semmi nem akart beesni a gyűrűbe. Ez folytatódott a második félidőben is, így még a vezetést is átvették a hazaiak. Mindenki nagyon akart a csapatból. A védekezés kifejezetten jól működött, így a gyenge dobószázalék ellenére is meccsben maradtunk. Az utolsó negyedben sikerült átdobni a zónát, így nagyobb területek nyíltak meg bent is, amit nagyon jól kihasználtunk. Összességében úgy gondolom, hogy megérdemelt győzelmet arattunk. Nem játszottunk jól, de nagyon akartunk. Ezzel a diadallal, a tabella élére álltunk – nyilatkozta Jancsika Árpád vezetőedző a csapat közösségi oldalán.

A Békéscsabai KK legközelebb csütörtökön lép pályára, amikor a Békési SZSK U23-as csapatával játszik a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban 18 óra 30 perctől.

További programok »

FEL