Kosárlabda: Nyíregyházán kezdi a rájátszást a Békéscsabai KK

2021. április 22. 18:22 | Papp Ádám Sándor

Pénteken elkezdi a rájátszást a férfi kosárlabda NB II Keleti Csoportjában szereplő Békéscsabai Kosárlabda Klub. Jancsika Árpád együttese a listavezető Nyíregyháza otthonában lép pályára.

Több mint egy hónapja már, hogy tétmérkőzésen szerepelt a Békéscsabai KK. A csabai együttes az elmúlt egy hónapban a rájátszás nyitányára készült. Jancsika Árpád csapata múlt hét csütörtökön kezdte volna a playoffot a DEAC Campusfesztivál ellen, azonban a debreceniek nem utaztak el a békési megyeszékhelyre, miután a csapat játékosai megkapták a koronavírus elleni védőoltásokat. A Békéscsabai KK több hetes kihagyást követően pénteken megkezdheti a rájátszást a listavezető Nyíregyháza otthonában.

– Szeretnénk nekik menni amennyire keményen csak lehet, és mindent megteszünk azért, hogy elhozzuk a két pontot Nyíregyházáról. Küzdeni fogunk amennyire tőlünk telik. Nehéz szituációban vagyunk, de ki fogjuk hozni magunkból a maximumot – mondta a behir.hu kérdésére Lippai Gábor, a csapat egyik játékosa.

A két csapat tavaly decemberi mérkőzése 22 pontos nyíregyházi győzelemmel zárult, de a márciusi összecsapáson a csabaiak visszavágtak, és szoros meccsen 87:82-re nyertek. A viharsarki együttesből ezúttal is lesznek hiányzók. Gura Norbert keresztszalag-szakadás, Vágvölgyi Ádám pedig munkahelyi és magánéleti elfoglaltság miatt hagyja ki a rájátszást.

– Nagyon készülünk a mérkőzésre, a taktikai elemeket már begyakoroltuk. Ebben a szezonban két meccset játszottunk egymás ellen. Tudtunk belőlük készülni, van videóanyagunk, tudjuk a figuráikat, taktikáikat. Megpróbálunk felkészülni belőlük teljesen és elhozni a két pontot – emelte ki Jancsika Árpád.

A két együttes szezonbeli harmadik összecsapása pénteken 19 órától kezdődik Nyíregyházán.  

További programok »

FEL