Kosárlabda: Lehengerlő, 20 pontos győzelmet aratott a Békéscsabai KK

2020. október 25. 19:08 | Papp Ádám Sándor

A Kiskunfélegyháza otthonában szerepelt a Békéscsabai Kosárlabda Klub vasárnap a férfi NB II Keleti Csoportjának 3. fordulójában.

A Kiskunfélegyházi KC és a Békéscsabai KK azonos mérleggel, egy vereséggel és egy győzelemmel várhatta az összecsapást. A házigazda a Prima SE II. csapatát verte meg 86:80-ra, majd kikapott a Nyíregyházától 85:75-re. A csabai kosarasok a bajnokesélyes DEAC-al szemben maradtak alul 75:74-re az első fordulóban, majd egy lehengerlő győzelemmel javítottak a Gyula ellen, akiket 86:46-ra vertek meg.

A vasárnapi találkozót lendületesebben kezdte a Békéscsaba és 13:21-re lépett meg ellenfelétől az első negyed végén. Az első félidő végére Jancsika Árpád gárdája megtartotta előnyét és a csapatok27:35-ös vendég vezetéssel mentek pihenőre. A harmadik negyedben a gárdák felváltva szerezték a pontokat, így maradt a különbség. Az utolsó negyedben azonban szétdobta ellenfelét a Békéscsaba és beállította az 59:79-es végeredményt.

A viharsarki gárda két, legtöbb pontot dobó játékosa Vágvölgyi Ákos 26, míg Vágvölgyi Ádám 18 egységgel járult hozzá csapata sikeréhez. A Kiskunfélegyházi KC legeredményesebb kosarasa Házi Roland 13 pontig jutott.

A Békéscsabai KK legközelebb november 8-án vasárnap, 17 órától lép pályára, amikor a DEAC II. csapatát fogadja hazai pályán. 

További programok »

Sport

Röplabda: Elsöprő BRSE siker a Magyar Kupa negyeddöntőjében

A Magyar Kupában is győzelemmel folytatta szereplését a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE szerda este. A viharsarki lányok a DVTK gárdáját fogadták a Békéscsabai Röplabda Akadémián a sorozat negyeddöntőjének első mérkőzésén magabiztos 3:0-s sikerükkel magukhoz ragadták az előnyt a párharcban.
2020. december 2. 20:08
FEL