Akkor jó és igazi a csabai kolbász, ha a sertés mindenfajta húsa belekerül – mondták a szerda délutáni, a Csabai Kolbászklubban megrendezett Kosár- vagy kistermelői közösségek generálása című projekten. Minden érdeklődő megkóstolhatta a megyeszékhelyre jellemző fűszerezésekkel ízesített termékeket.
A klub egyik tagja elmondta stábunknak, hogy külföldről rendelték ide katonának 1964-ben. Lugosi Gyulának két oka volt annak, hogy megyeszékhelyünkön telepedett le, itt ismerkedett meg feleségével, emellett pedig nagyon megszerette a csabai kolbászt.
Korim Valéria, a klub ügyvezető elnöke elmondta, hogy a Kosár- vagy kistermelői közösségek generálása című projektnek tradíciókat népszerűsítő célja van. Hozzátette, hogy több ilyen programmal készülnek, a közeljövőben lesz lekvár, aszalt gyümölcs, sajtkülönlegesség bemutató és a házi szappanokkal is megismertetik majd az érdeklődőket.