Kolbászt is kóstolhattak a hagyományőrző projekt résztvevői

2021. július 22. 12:07 | Csiffáry Zsuzsanna

Ha Békéscsaba, akkor csabai kolbász! Szerda délután a Kosár- vagy kistermelői közösségek generálása című rendezvényen minden érdeklődő megkóstolhatta a megyeszékhelyre jellemző fűszerezésekkel ízesített termékeket. A Csabai Kolbászklub ügyvezető elnöke elmondta, hogy a program folytatódik, amelynek hagyományőrző és népszerűsítő célja van.

Akkor jó és igazi a csabai kolbász, ha a sertés mindenfajta húsa belekerül – mondták a szerda délutáni, a Csabai Kolbászklubban megrendezett Kosár- vagy kistermelői közösségek generálása című projekten. Minden érdeklődő megkóstolhatta a megyeszékhelyre jellemző fűszerezésekkel ízesített termékeket.

A klub egyik tagja elmondta stábunknak, hogy külföldről rendelték ide katonának 1964-ben. Lugosi Gyulának két oka volt annak, hogy megyeszékhelyünkön telepedett le, itt ismerkedett meg feleségével, emellett pedig nagyon megszerette a csabai kolbászt.

Korim Valéria, a klub ügyvezető elnöke elmondta, hogy a Kosár- vagy kistermelői közösségek generálása című projektnek tradíciókat népszerűsítő célja van. Hozzátette, hogy több ilyen programmal készülnek, a közeljövőben lesz lekvár, aszalt gyümölcs, sajtkülönlegesség bemutató és a házi szappanokkal is megismertetik majd az érdeklődőket.

 

Galéria

További programok »

FEL