Kolbászolj velünk! – Gasztronómiai kalandozás indul a megyeszékhelyen

2020. október 21. 11:09 | Kovács Dávid

Békéscsaba a kolbász fővárosa! És ez annak ellenére is így marad, hogy idén nem rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált! A Békéscsabai Turisztikai Egyesület összefogásával Kolbászolj velünk! címmel gasztrokulturális kalandozásra várják az érdeklődőket a megyeszékhelyen, az ünnepi hosszú hétvégén. Opauszki Zoltán, az egyesület elnöke kiemelte: a szervezők több helyszínen gazdag programmal készülnek, a középpontban a gasztronómia és a csabai kolbász kap helyet.

A város számos pontján izgalmas gasztromómiai programok várják a helyieket és a városba látogató turistákat. A Hagyományőrzők Öreg Háza kolbászkóstolóval, gyermekjátszótérrel és könyvbemutatóval készül a Kiss Ernő utcában, a Kolbászkaland Szabadulószoba folyamatosan a hungarikumhoz köthető játékos vetélkedővel várja a betérőket, a mozgásra vágyók pedig kerékpártúrába és városismereti sétába is bekapcsolódhatnak ezen a hétvégén.

A Csabai Rendezvénypajtában Malac a jégen jelmondattal egész napos családi programot szerveznek, hiszen amellett, hogy ezen a héten nyílik meg a korcsolyapálya, közlekedési élményprogram várja a kilátogatókat. Akik pedig a mozgás után megéheznek, sült kolbászt, hurkát vagy éppen Kolb Burgert is fogyaszthatnak.

- Izgalmas program lehet többek között a Frankó Tanya és Haluskaházba való látogatás, ahol olyan milliőben találkozhatnak az érdeklődők a csabai ízekkel, amely országosan is ritkaságszámba megy. A gasztronómiai élmények mellett a kulturális kínálat is vonzó, hiszen megnyílt az új Munkácsy-kiállítás a múzeumban, amely nagyon vonzó és érdekes, de a koncertkedvelők is megtalálhatják a számukra izgalmas programot, hiszen az Ismerős Arcok zenekar lép fel a Csabagyöngyében – fogalmazott Opauszki Zoltán.

 

 

Az elnök hangsúlyozta ez a hétvégi kínálat egy modellezése annak, amit a jövőben hosszútávon is terveznek, ez pedig az első olyan közös munka, amelyben a Békéscsabai Turisztikai Egyesület tagságába tartozó vállalkozások, civil szervezetek, magánszemélyek és szolgáltatók fognak össze.

A szervezők a Magyar Turisztikai Ügynökség által folyamatosan frissülő Covid-19 kézikönyv szabályai szerint bonyolítják le az eseményeket, az elnök emellett azt hangsúlyozta, hogy ezen a hétvégén is fontos a fegyelmezettség és a szabálykövetés.

A részletes, hétvégi programokat ide kattintva láthatják!

Az egyesület a november 30-ai hétvégén, Disznóölő Szent András ünnepén szintén egy hasonló, disznótorokat középpontba helyező programokkal készül.

 

További programok »

Gazdaság

Az Éléskernél 50-60 terméket érint a hatósági ár bevezetése

Hét konkrét termék, illetve termékcsoport árát fagyasztották be, rögzítették. Február 1-től a kristálycukor, a BL 55-ös liszt, a finomított napraforgó étolaj, a házi sertéscomb, a csirkemell és a csirke far-hát, valamint az UHT 2,8 tömegszázalékos zsírtartalmú tej árát három hónapon át a tavaly október 15-ei szinten kell tartaniuk a kereskedőknek.
2022. január 27. 15:39
FEL