Közeleg a 23. Gyulai Pálinkafesztivál

2023. május 17. 16:13 | Fajó Attila

Idén május 26. és 28. között rendezik meg a 23. Gyulai Pálinkafesztivált. A szervezők többek között kóstolókkal, bemutatókkal, előadásokkal és könnyűzenei programokkal várják a látogatókat, de a hétvégén tartják a Brillante – 2023 Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny, valamint Az Év Pálinkás Bonbonja verseny eredményhirdetését is.

A fesztiválnak otthont adó rendezvénytéren szervezett sajtótájékoztatón a jelenlévő szervezők és Gyula városának önkormányazata képviseletében Görgényi Ernő polgármester ismertette Békés vármegye egyik legnagyobb gasztrokulturális rendezvényének programjait.

A gyulai polgármester elmondta, hogy a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ közlése szerint a tavalyi évhez képest mintegy 60 százalékkal nőtt a fürdőváros szállás- és vendéglátóhelyeit igénybe vevő külföldiek aránya. A 23. Gyulai Pálinkafesztivál vonatkozásában is arra számítanak, hogy tovább emelkedik a város turizmusból származó bevétele.

– Az együttműködés teszi sikeressé a turisztikai szektor szereplőit, nálunk ez megvalósul, hiszen kitűnő kapcsolatot ápolunk a Pálinkafesztivál szervezőivel – nyilatkozta Görgényi Ernő.

 

 

A pünkösdi hétvége pénteki napján a nemzeti összetartozás jegyében a Nemzeti Összetartozás Pálinkája is elkészül. Bora Imre, a pálinkafesztivált szervező GasztroKulturális Rendezvényszervező Kft. vezetője úgy fogalmazott, hogy a pálinka mint legelső hungarikum megtalálható szinte minden magyar háztartásban, határon innen és túl, összekapcsol és az összetartozást fejezi ki.

 

 

Varga-Bora Tímea rendezvényszervező kiemelte, hogy a fesztivállal egyidős Brillante Pálinka- és Párlatverseny eredményhírdetését szombat délután, az Almássy-kastély Látogatókzpont Stefánia szárnyában rendezik. Hozzátette, hogy a Gyulai Pálinkafesztivál Magyarországon egyedülálló gasztrokulturális szakmai programokkal büszkélkedhet, amelyek szintén fellelhetőek a fesztivál programjai között.

További programok »

Gyula

Termelői mézvásárral folytatódott a gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál

Ezen a hétvégén rendezik Gyula legédesebb gasztronómiai eseményét, a tizennegyedik Méz- és Mézeskalács Fesztivált, amelyen a cukrászati különlegességek bemutatása mellett méhészeti kiállítással és vásárral várják az érdeklődőket. Immáron hagyomány, hogy a fesztivál második napján hirdetik ki az "Év Kiváló Magyar Méze" verseny győztesét.
17:21
FEL