Kocziha Tünde: a rezsicsökkentés egyre több terhet ró a cégre

2017. április 11. 18:12 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Közgyűlés után értékelt a Jobbik önkormányzati képviselője.

A rezsicsökkentés miatt ment tönkre az a vállalkozás, ami a kéményseprő szolgáltatást látta el Kocziha Tünde szerint. A Jobbik önkormányzati képviselőjét ugyanakkor a csütörtöki közgyűlésen elhangzott tájékoztatás alapján az megnyugtatja, hogy a feladatott továbbiakban ellátó katasztrófavédelem foglalkoztatja az egykori cég szakembereinek többségét. A közgyűlési határozatokat értékelve több közösségi szolgáltatás ügyére is kitért a Jobbikos önkormányzati képviselő.

Az Alföldvíz Zrt. problémáját minél hamarabb orvosolni kell, mivel az ivóvíz-minőségjavító programok – mind az aradi vízátvétel, mind a víztisztítók kiépítése – valamint a magas összegű közműadók és a rezsicsökkentés egyre több terhet ró a cégre a Jobbik önkormányzati képviselője szerint.

– Úgy döntöttem, hogy a Jobbik képviselő csoportjához fogok fordulni, hogy beadványok, interpellációk útján próbáljanak nyomást gyakorolni a kormányra azért, hogy ne feledkezzen meg, illetve ne bagatellizálja el a közműszolgáltatóknak a helyzetét – mondta Kocziha Tünde.

A politikus szerint a közösségi közlekedés színvonala várhatóan emelkedni fog és örömmel fogadta azt is, hogy a város 11 önkormányzati telket értékesít a Békéscsabán letelepedő fiatal családoknak. De hangsúlyozta: a bérlakások ügyét is meg kellene oldania a testületnek.

– Azok a fiatalok, akik az öngondoskodást is vállalják - tehát bankszámlán gyűjtik a pénzt - mondjuk tíz év után megvásárolhatnák az önkormányzattól a bérlakást. Így ők saját lakáshoz jutnának, és a befolyt összegből a város egy újabb bérlakást tudna vásárolni. Azt gondolom, hogy hosszútávon ez lenne a megoldás – javasolta a képviselő.

Ahhoz, hogy az önkormányzat a bérlakás állományát növelni tudja, a városnak szüksége van egy stabil költségvetésre – tette hozzá Kocziha Tünde, megjegyezve: ez nagyban múlik a kormányzaton.

További programok »

FEL