Kiváló ízek és csodálatos panoráma – Ez a Csabagyöngye étterem

2020. július 23. 11:26 | behir.hu

Békéscsaba kulturális negyedének szívében, közvetlenül a városközpontban, a teraszon egyedülálló panorámával, kitűnő ételekkel és városban a legkedvezőbb árakkal várja ebédelni vágyó vendégeit a Csabagyöngye Kulturális Központ éttereme. A helyiséget a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény üzemelteti. Az étteremről és az intézményről a vezetővel, Bíró Csabával beszélgettünk.

Házias ízek helyi alapanyagokból

A Csabagyöngye Kulturális Központ az Agóra-program keretében 2013 januárjában nyitotta meg kapuit a kultúrára éhes látogatók előtt. Még abban az évben kezdte meg működését éttermünk a több mint 6000 négyzetméteres épület földszintjén. Az évek alatt kialakult és egyre szélesedik a vendégkörünk, a város intézményeiből, a környék munkahelyeiről érkezik a legtöbb látogatónk – kezdi az étterem bemutatását Bíró Csaba.

 

Bíró Csaba, az étterem vezetője

Bíró Csaba, az étterem vezetője

 

A városban egyedülálló módon a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény konyháján készülnek az ételeink. Ugyanott és ugyanúgy, ahogy a gyermekek számára, vagyis akár a szülők is megkóstolhatják azt az ételsort, melyet csemetéik ebédelnek.

Vendégeinket friss, helyi alapanyagokból, bevált házias receptjeink alapján készült ételekkel várjuk. Fontos számunkra a nagyszerű ízélmény, és hogy jóllakott vendégeink elégedetten távozzanak tőlünk. Képzett személyzetünk szeretettel várja az új és visszatérő vendégeket, akik gondoskodnak a gondtalan étkezésről.

Fontos megjegyezni, hogy éttermünkben nincs a la carte, vagyis étlapról választható kínálat, nálunk kizárólag heti frissítésű, változatos menüből választhatnak a betérők, így törzsvendégeink is mindig találhatnak új, kóstolásra váró ételeket. Törekszünk a szezonális ételek kínálatára, a nyári időszakban teraszunkon szerdánként látványgrill működik. Vendégeink hamarosan megkóstolhatják a teljes egészében helyi alapanyagokból készült grillkolbászunkat, amit a CsabaParkban kizárólag számukra készítenek – folytatja a bemutatást az étterem vezetője.

 

 

A 2,5 évestől a 99 évesig terjedő korosztályok ellátása óriási felelősség

Éttermünk bemutatáskor beszélnünk kell a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézményről is.

Az intézmény elsőszámú feladata a békéscsabai alsó és középfokú oktatási intézmények tanulóinak és dolgozóinak igényes, szakszerű étkeztetése. Azonban természetesen bölcsődéket, óvodákat és idősotthonokat is ellátunk. Kijelenthetjük, hogy a 2,5 évestől egészen a 99 éves korosztályt is kiszolgáljuk, ami óriási felelősséget jelent. Hivatásunknak tekintjük a közétkeztetést, vagyis valamennyi generáció élelmiszerrel való ellátást. Rendkívüli hangsúlyt fektetünk az élelmiszerbiztonságra. Szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy országos közétkeztetési körökben követendő példaként beszélnek rólunk – mondja el Bíró Csaba.

 

 

Munkatársaimmal kilenc éve új szemléletet hoztunk, melynek a gyümölcse immár beérett. A békéscsabai gyermekélelmezés nagyon komoly változásokon esett át. Ma már 210 foglalkoztatottal a város nagy munkáltatói közé tartozunk. Az elmúlt hat esztendőben több mint 30 millió forintot tudtunk visszaforgatni a rendszerbe és létrehoztunk 10 új munkahelyet is. Az új szemléletnek is köszönhető, hogy 2020-ban büszkén elmondhatjuk, hogy alapanyagaink 70 százaléka helyi termelőktől, helyi gazdaságokból származik, ilyen arányt senki nem tudja rajtunk kívül felmutatni – mondja büszkén az intézmény vezetője.

 

 
A közétkeztetésen túl

A Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény kiváló szakembergárdája a közétkeztetésen és a Csabagyöngye étterem üzemeltetése mellett az év minden napjára vállaljuk családi események, akár ballagások vagy lakodalmak, akár üzleti rendezvények menüjének összeállítását, elkészítését, teljes körű lebonyolítását.

Megbízhatóságunkat, minőségi szolgáltatásunkat jól mutatja, hogy évek óta mi bonyolítjuk le teljes körűen a városi jótékonysági bálokat és a nagyobb városi rendezvényeket – fejezi be a bemutatót Bíró Csaba.

További programok »

FEL