Ingyen ebéddel kedveskedett a családoknak a Csabagyöngye Étterem

2022. május 29. 15:00 | Vincze Attila

1500 adag bolognai spagettit osztott szét gyermeknap alkalmából a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény a Csabagyöngye Étteremben vasárnap. A kedves gesztus egyben az étterem egyfajta búcsúajándéka is volt a vendégek számára.

Sokan döntöttek úgy a bizonytalan időjárás ellenére, hogy ellátogatnak a déli órákban a Csabagyöngye Étteremhez, ahol gyermeknap alkalmából ezúttal ingyen lehetett hozzájutni a finom falatokhoz. Az általunk megkérdezett családok és gyerekek elégedetten távozhattak, hiszen mindenkinek jutott az olasz ételekből. Volt olyan, aki a menzás ízek miatt jött el, de akadt olyan is, aki szeretett volna még utoljára itt egy jó bolognait enni.

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény feladatait július elsejével egy másik cég veszi át a megyeszékhelyen, ezért az éttermet is üzemeltető önkormányzati cég június 17-én bezárja a vendéglátóhelyet, így ez volt az utolsó nagy akciójuk. Bíró Csaba, a gyermekélelmezési intézmény igazgatója elmondta, hogy volt már példa arra, hogy gyermeknapon ingyen ételekkel kedveskedtek. Mint fogalmazott, korábban készítettek már 3000 db kakaós, ízes palacsintát, valamint 2000db hot dog-ot is.

– Nyilván a gyerekek nagy kedvence a bolognai, mindig kérdezték a szülők, illetve az interneten is több megkeresésünk is volt, hogy hogyan készítjük el ezt az ételt, milyen formában és most kinyitottuk picit az éttermet a nagymamáknak, anyukáknak, testvéreknek, szülőknek, hogy jöjjenek el és kóstolják meg a bolognainkat – számolt be a részletekről.  

Bíró Csaba megjegyezte, hogy az elmúlt 10 évben mind a 200 dolgozójukkal örömmel végezték azt a felelősségteljes feladatot, hogy a városban élő gyermekeknek mindig friss és finom ételt biztosítsanak és büszkén zárják le ezt a szép időszakot. 

További programok »

Itthon

Nagy Ferenc: Folyamatosan szépülnek a város közterületei

A Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. folyamatosan végzi a közterületek ápolását, hiszen egész éves ütemtervvel rendelkezik, ezt az önkormányzat által meghatározott Közszolgáltatási terv is tartalmazza. Az időjárásnak köszönhetően már februárban elkezdődtek a komolyabb munkálatok.
11:58
FEL