Ezer adag bolognai spagettivel búcsúzik a gyermekélelmezési intézmény

2022. május 24. 13:00 | D. Nagy Bence

A közös, térítésmentes étkezésre 2022. május 29-én, gyermeknapon kerül sor 11:30-tól a Csabagyöngye éttermében és a teraszon.

Ahogyan arról a behir.hu-n is beszámoltunk, hamarosan új cég veszi át Békéscsabán a gyermek- és közétkeztetési feladatokat. A Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény a hétvégi gyermeknap alkalmából egy nagyszabású megvendégeléssel zárja le tevékenységét, melyről Bíró Csaba intézményvezetőt kérdeztük.

– A június 30-án megszűnő, idestova 47 éve működő intézmény egyik utolsó nagy dobása lesz ez, amely azonban nem példa nélkül álló. Korábban, még a pandémia előtt, kétszer is csináltunk hasonlót: az egyik alkalommal több mint 3000 palacsintával láttuk vendégül a gyerekeket és családjukat, egy másik alkalommal pedig több mint 2000 adag hot-dogot készítettünk. Ez egy olyan hagyomány, amit tovább szerettünk volna ápolni – fogalmazott az intézményvezető. Mint mondta, az idei gyermeknapi eseményt egy kérdőíves felmérés elkészítése előzte meg, amely kapcsán 5500-nál is több ívet kaptak vissza a gyermekek és szülők részéről. Ennek eredményeként esett a választás végül a spagettire, amely a tejbegríznél jóval magasabb népszerűségi indexszel rendelkezett.

– Úgy fogjuk elkészíteni, ahogy a gyerekek szeretik, és arra is lehetőséget szerettünk volna biztosítani hogy a családok együtt ebédelhessenek ezen a napon. Minimum 150 férőhellyel készültünk, de ha kell, ennél jóval többen is tudnak majd egyszerre étkezni, sőt repetázni is május 29-én, 11 óra 30-tól, természetesen térítésmentesen – foglalta össze az intézményvezető. Bíró Csaba hozzátette, hogy bár a gyermekélelmezési intézmény önkormányzati fenntartású szervezet, de a vasárnapi esemény semmilyen költséget nem ró a városra, az étkeztetést ugyanis az intézmény vállalkozási tevékenységének eredményéből finanszírozzák.

További programok »

FEL