Tovább folyik a gyermekétkeztetés Békéscsabán

2020. április 23. 18:54 | D. Nagy Bence

A koronavírus-járvány miatt életbe lépett intézménylátogatási tilalom az étkeztetésben is változásokat hozott. A Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény konyháin, a helyzethez alkalmazkodva, új megközelítésben zajlik a kötelező feladatellátás.

Az intézmény, kisebb változtatásokkal, de a koronavírus-járvány ideje alatt is a rendes tanévnek megfelelően üzemel.

– Változott a munkarend, a dolgozók munkaideje jobban eloszlik, hogy egyszerre kevesebben legyenek bent. Jelenleg a négy konyhából egyben főzünk, a másik három konyhára kiszállítjuk az ételeket, ahol egyenként csomagolják, és így kerül a gyerekekhez – mondta el Balog Judit, a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény szakmai koordinátora. 

A konyhákról az előírásoknak megfelelően, kizárólag egyszer használatos edényekben adják ki az ételeket. A műanyag ételhordók használatát a szennyeződések elkerülése miatt teljes egészében beszüntették. Az intézmény üzemelésében további változást jelentett az adagszám szükségszerű csökkentése. Az intézménylátogatási tilalom kapcsán jelenleg a korábbi 9000 fölötti napi ebédszám töredéke kerül ki a konyháról.

– A kötelező feladatellátás folyamatosan működik. Jelenleg is főzünk napi 900 fölötti adagszámot óvodásoknak, óvodai ügyeletben résztvevőknek, valamint mindazoknak, akik a kapcsolattartókon keresztül megrendelik a gyermekélelmezési intézménytől az ebédet – hangsúlyozta Bíró Csaba. A Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény igazgatója kiemelte, hogy mind a négy intézményi konyhán ételátvevő pontok alakultak, ahová a szülők, hozzátartozók 11 és 14 óra között látogathatnak el. A konyhák a kedvenc menü programot folytatják, vagyis csak olyan ételeket főznek, amiket a gyerekek korábban is szívesen fogyasztottak.

A személyes átvétel mellett továbbra is a feladatellátás részét képezi az ételek kiszállítása. Az intézmény Békéscsabán 8 óvodához szállít ki ételt, megrendelés alapján.

További programok »

Itthon

Két baleset történt Gyula közelében július 8-án

Szerda délelőtt, Gyula Szanazug részén a Kettős-Körös partjáról egy személygépkocsi a folyóba csúszott. Délután Gyulán, a 44-es főút elkerülő szakaszán, az Újkígyósi elágazás irányába egy platós kisteherautó személygépkocsival ütközött.
2020. július 9. 17:48
FEL