Bezár a Csabagyöngye étterem: Új üzemeltető veheti át a vendéglátóhelyet

2022. május 20. 12:53 | Vincze Attila

Hétfőn, soron kívül döntött a helyi képviselő-testület arról, hogy júliustól egy másik vállalkozó veszi át a gyermek- és közétkeztetési feladatokat Békéscsabán. A döntés következtében a gyermekélelmezési intézmény által üzemeltetett étterem és kávézó június közepén bezár. Az önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban található vendéglátóegységek működtetésére hamarosan pályázatot ír ki.

Jelenlegi formájában már csak néhány hétig lehet ebédelni a Csabagyöngye étteremben. A vendéglátóhelyet működtető Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény ugyanis csak június 17-ig üzemelteti az éttermet, és vele együtt a pár méterrel arrébb található kávézót is. Mivel a közétkeztetést júliustól egy másik cég végzi majd a megyeszékhelyen, és a közbeszerzésen nyertes pályázónak nem kell átvennie az éttermet, így az étkezde hamarosan bezár.

– Jók voltak a visszajelzések, a vendégeink szerettek hozzánk járni, aminek nagyon örülünk. Magasra tettük a mércét, reméljük, hogy aki majd utánunk átveszi ezeket a vendéglátóipari egységeket, ő is ilyen színvonalon tudja majd üzemeltetni őket – mondta a behir.hu-nak Bíró Csaba, a gyermekélelmezési intézmény igazgatója.

Az étterem és a kávézó a Csabagyöngye 9 évvel ezelőtti átadása óta folyamatosan működik. Szente Béla, a kulturális központ igazgatója megkeresésünkre elmondta, azt szeretnék, ha a zárás után minél hamarabb újra kinyitnának a vendéglátóegységek, az üzemeltetésükre azonban még ki kell írni a szükséges pályázatot. A július elsejei nyitás ugyan még kétséges, de az intézmény vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy a nyári főszezonra színvonalas, a turistákra jobban fókuszáló vendéglátóhelyek jöjjenek létre.

– Talán eljött az idő, amikor egyébként is mindenképpen változtatnunk kellett volna, mert ez az étterem egy turisztikailag kiemelt kulturális negyed központjában van, így a büfé, illetve az étterem szolgáltatásainak egyaránt előre kell lépnie – fogalmazott. 

Az igazgató hozzátette, hogy amennyiben szükséges, akkor az intézmény átmeneti megoldásként legalább a büfét saját maga működtetné, azonban bízik abban, hogy legkésőbb július közepére mindkét vendéglátóhely új üzemeltetőre talál. 

További programok »

FEL