Címke: konyha

2022. szeptember 20.

Múzeumok Őszi Fesztiválja Gyulán - Nagyanyáink velünk élő konyhája

2022. november 12. 15:00 -
Helyszín: Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont Gyula Kossuth Lajos u. 15.
A gyulai kiállítóhelyek ebben az évben is csatlakoznak a Múzeumok Őszi Fesztiválja elnevezésű programsorozathoz. Ennek keretében november 12-én 15 órakor a Gyulai Almásy-kastély történelmi látványkonyhájában egyszerű alapanyagok felhasználásával készülnek gazdaságos, de tápláló ételek.
Tovább olvasom
2022. szeptember 19.

Múzeumok Őszi Fesztiválja Gyulán - Nagyanyáink velünk élő konyhája

2022. október 15. 15:00 -
Helyszín: Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont Gyula Kossuth Lajos u. 15.
A gyulai kiállítóhelyek ebben az évben is csatlakoznak a Múzeumok Őszi Fesztiválja elnevezésű programsorozathoz. Ennek keretében október 15-én 15 órakor a Gyulai Almásy-kastély történelmi látványkonyhájában egyszerű alapanyagok felhasználásával készülnek gazdaságos, de tápláló ételek.
Tovább olvasom
2022. szeptember 10.

Emelkedő nyersanyagárak: drágulhat a közétkeztetés Békéscsabán is

Július elseje óta az önkormányzat cége helyett egy magán vállalkozás látja el a közétkeztetési feladatokat Békéscsabán. A nyári átállás sikeres volt, szeptembertől már az új szolgáltató biztosítja az étkezést a városi iskolákban, óvodákban. A drasztikus nyersanyagár emelkedések ellenére az önkormányzat továbbra is igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű ételt kapjanak a gyermekek.
2022. szeptember 10. 09:12 | Vincze Attila
Tovább olvasom
2022. július 11.
2022. május 20.

Bezár a Csabagyöngye étterem: Új üzemeltető veheti át a vendéglátóhelyet

Hétfőn, soron kívül döntött a helyi képviselő-testület arról, hogy júliustól egy másik vállalkozó veszi át a gyermek- és közétkeztetési feladatokat Békéscsabán. A döntés következtében a gyermekélelmezési intézmény által üzemeltetett étterem és kávézó június közepén bezár. Az önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban található vendéglátóegységek működtetésére hamarosan pályázatot ír ki.
2022. május 20. 12:53 | Vincze Attila
Tovább olvasom
2021. december 27.

A gyermekélelmezési intézmény az év 365 napján üzemel

Fél háromkor kezdődik a munka. Nagy a sürgés-forgás, ami nem csoda, hiszen egy átlagos hétköznapon több mint 3000 adag ebédet készítenek. Békéscsabán, a Gyulai út 53-57. alatt, az 1. számú üzemi konyhában jártunk, ahol a város közétkeztetési cégének vezetője, Bíró Csaba vezetett körbe bennünket, s közben minden egyes kérdésünkre választ adott.
2021. december 27. 15:55 | Erdei-Kovács Zsolt
Tovább olvasom
2020. október 25.

Mi a kovász? És az élesztő? Kokavecz Juliannával beszélgettünk

Egy tanulmány kimutatta, hogy a búza fehérlisztből, fermentációval készült kenyérben a glutén szinte teljesen lebomlik, a péktermék fogyasztása allergia, gyulladások és betegségek esetén nem okoz egészségügyi problémákat. Kokavecz Julianna a Van sütnivalónk című gasztronómiai pályázat egyik nyertesével beszélgettünk arról, hogy miért járt utána alaposan a kovász tudnivalóinak.
2020. október 25. 15:35 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2019. december 18.
2019. augusztus 4.

Gondolkozzon zöldben a konyhában is!

A klímaváltozás, a túlnépesedés és a fogyasztói társadalmak korában minden apró lépés számít, hogy megóvjuk bolygónkat a felesleges szeméttől és energiapazarlástól. Tudatossággal, odafigyeléssel könnyedén csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat. A konyhában felhalmozódó szemét mennyiségét elsősorban a bevásárlás megreformálásával csökkenthetjük – magyarázza Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya.
2019. augusztus 4. 14:22 | behir.hu
Tovább olvasom
2019. március 9.

Jamie Oliver: A magyarok szívből főznek

Szimpla szakácsnak készült, „pucér” világsztár lett belőle. Étteremláncot alapított, Budapestet is bevette. Szerinte a gulyás világbajnok étel, az igazi klasszikus pedig az édesanyja csirkéje – mondta a Manager Magazinnak adott interjúban Jamie Oliver.  …
2019. március 9. 13:07 | behir.hu
Tovább olvasom

További programok »

FEL