Júliustól a CsabaPark üzemelteti tovább a Csabagyöngye éttermet

2022. június 29. 17:12 | Vincze Attila

Július negyedikétől a CsabaPark étterem veszi át a Csabagyöngye Kulturális Központban található étkezde működtetését. Az új üzemeltető elsődleges célja továbbra is a menüztetés lesz, de a hosszútávú tervek között szerepel a kínálat bővítése is.

Jövő hét hétfőtől már a CsabaPark területén működő étteremből érkezik a menü a Csabagyöngye Kulturális Központ vendéglátóegységébe. Egy darabig nem lehetett tudni, hogy ki üzemelteti majd tovább a megszűnő Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény helyett a Csabagyöngye éttermet, nemrégiben azonban eldőlt a kérdés. A CsabaPark éttermet működtető Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. cégvezetője elmondta, hogy éppen jókor jött a lehetőség.

– Mondhatni összetalálkozott a kereslet és a kínálat, vagyis a Csabagyöngye megkeresett minket, de mi is gondolkodtunk rajta, hogy miért ne üzemeltethetnénk azt az éttermet is. Egyelőre kifejezetten a déli menüztetésről van szó, tehát 11-től 14 óráig lesz ott ebédeltetés – fogalmazott Zelenyánszki Miklós

Jelenleg még a Csabagyöngye étterem vendégterében és konyhájában is sok a tennivaló. A kulturális központ vezetése ugyanis a napokban adja át az étkezde szinte teljes felszerelését a CsabaPark számára. Az intézmény igazgatója kiemelte, hogy ugyan örülnek az új üzemeltetőnek, azonban hosszútávon szeretnék, hogyha nem csak ebédelni lehetne az étteremben.

– Az étterem a menüztetéssel megy tovább, utána viszont következő lépésként, ha a vendéglátóegység újra bejáratódott, akkor az a terv, hogy este is legyen ételkiszolgálás, szintén a CsabaPark részéről – hangsúlyozta Szente Béla.

Az igazgató arról is beszámolt, hogy az intézmény büfészolgáltatását a nyári időszakra a stégen egy magánvállalkozó segítségével oldják meg, azonban reméli, hogy szeptemberre már a Csabagyöngye kávézó üzemeltetésével kapcsolatban is végleges megoldás születik.

További programok »

Itthon

Takács Árpád koordinálja a Békés megyei gázkitermeléssel összefüggő feladatokat

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé, valamint kiemelten közérdekű beruházássá nyilvánította a Békés megyei Nyékpuszta nem hagyományos földgázmező további kutatását, fejlesztését célzó Corvinus projektet. Orbán Viktor miniszterelnök a beruházással összefüggő kiemelt jelentőségű ügyekben a koordinációs feladatok ellátására Takács Árpád Békés megyei főispánt jelölte ki.
19:39
FEL