Kinevezték a BSZC főigazgatóját és kancellárját

2019. május 9. 17:35 | Gyemendi Réka

Április 30-án újabb öt évre Mucsi Balázst nevezték ki a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatójának. Emellett január elsejétől kancellária rendszert vezettek be a szakképzési centrumokban: a békéscsabai intézmény kancellárjává Uhljár Eriket választották, szintén öt évre.

 

 

A térség országgyűlési képviselője, Herczeg Tamás kiemelte: január elsejétől a szakképzési centrumokban létrejött kettős irányítású rendszer célja a szakmai munka magas színvonalának biztosítása.

– A duális irányítás, a kettős vezetés azt jelenti, hogy a főigazgatók szerepe marad a szakmai irányítás, az oktató munka, az oktatási tevékenység irányítása, vezetése. A kancellárok felelnek minden másért, így a szakmai munka jóval hatékonyabb lehet – fogalmazott az országgyűlési képviselő. Hozzátette: a főigazgató feladatai közül kikerülnek a gazdálkodással, működtetéssel kapcsolatos feladatok. Ezekért és az intézményi partnerekkel való kapcsolattartásért ezután a kancellár felel.

– A Békéscsabai Szakképzési Centrum jelenleg is vezető helyen van az orszgágban mind a tanulók sikereit, mind a pedagógusok képzettségét és hozzáállását tekintve. A főigazgatóval közösen továbbra is azon dolgozunk majd, hogy ez az út folytatódjon – fogalmazott Uhljár Erik, a BSZC kancellárja.

Mucsi Balázs az elmúlt időszakra visszatekintve kiemelte: a békéscsabai szakképzés életében soha nem volt olyan szerencsés és sikeres év, mint az idei.

– Az elmúlt időszakról ez komoly visszajelzés, amely nagy büszkeséggel tölt el bennünket. Azt gondolom, ha azt a minőséget tudjuk hozni a szakképzésben, mint eddig, az jó kiindulási alap, bár nem ez a cél, hanem az, hogy fejlődjünk, további módszereket, eszközöket, lehetőségeket kínáljunk a diákok oktatásában – összegzett Mucsi Balázs.

A főigazgató megtiszteltetésnek nevezte az ismételt kinevezést, majd hozzátette: a jövőben is azt a megújulást folytatatják majd az intézményben, amelyet évekkel ezelőtt elkezdtek.

További programok »

Itthon

Vezessünk fokozott figyelemmel, üzekednek az őzek!

Az európai őz hazánk legnagyobb egyedszámú és legelterjedtebb nagyvadfaja. Párzása július második felétől augusztus közepéig tart. Ilyenkor az állatok aktívabbak, többet mozognak nappal is, és gyakran keresztezik a közutakat. Figyelmesen vezetve a balesetek jó eséllyel elkerülhetők.
08:41
FEL