Kinevezték a BSZC főigazgatóját és kancellárját

2019. május 9. 17:35 | Gyemendi Réka

Április 30-án újabb öt évre Mucsi Balázst nevezték ki a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatójának. Emellett január elsejétől kancellária rendszert vezettek be a szakképzési centrumokban: a békéscsabai intézmény kancellárjává Uhljár Eriket választották, szintén öt évre.

 

 

A térség országgyűlési képviselője, Herczeg Tamás kiemelte: január elsejétől a szakképzési centrumokban létrejött kettős irányítású rendszer célja a szakmai munka magas színvonalának biztosítása.

– A duális irányítás, a kettős vezetés azt jelenti, hogy a főigazgatók szerepe marad a szakmai irányítás, az oktató munka, az oktatási tevékenység irányítása, vezetése. A kancellárok felelnek minden másért, így a szakmai munka jóval hatékonyabb lehet – fogalmazott az országgyűlési képviselő. Hozzátette: a főigazgató feladatai közül kikerülnek a gazdálkodással, működtetéssel kapcsolatos feladatok. Ezekért és az intézményi partnerekkel való kapcsolattartásért ezután a kancellár felel.

– A Békéscsabai Szakképzési Centrum jelenleg is vezető helyen van az orszgágban mind a tanulók sikereit, mind a pedagógusok képzettségét és hozzáállását tekintve. A főigazgatóval közösen továbbra is azon dolgozunk majd, hogy ez az út folytatódjon – fogalmazott Uhljár Erik, a BSZC kancellárja.

Mucsi Balázs az elmúlt időszakra visszatekintve kiemelte: a békéscsabai szakképzés életében soha nem volt olyan szerencsés és sikeres év, mint az idei.

– Az elmúlt időszakról ez komoly visszajelzés, amely nagy büszkeséggel tölt el bennünket. Azt gondolom, ha azt a minőséget tudjuk hozni a szakképzésben, mint eddig, az jó kiindulási alap, bár nem ez a cél, hanem az, hogy fejlődjünk, további módszereket, eszközöket, lehetőségeket kínáljunk a diákok oktatásában – összegzett Mucsi Balázs.

A főigazgató megtiszteltetésnek nevezte az ismételt kinevezést, majd hozzátette: a jövőben is azt a megújulást folytatatják majd az intézményben, amelyet évekkel ezelőtt elkezdtek.

További programok »

FEL