Továbbfejlesztik a Légi és Gépipari Képzőközpontot Békéscsabán

2024. május 9. 18:54 | behir.hu

Egymilliárd 700 millió forintból fejlesztik tovább a Békéscsabai Szakképzési Centrum Légi és Gépipari Képzőközpontját. A beruházás keretében korszerűsítik a Kétegyházi úti létesítményt, s az intézmény eszközállományát is bővítik.

Országszerte 93 milliárd forintból fejlesztik a szakképzési centrumokat, ennek részét képezi a békéscsabai Légi és Gépipari Képzőközpont fejlesztésének második üteme is.

Az április végén elkezdett projektről csütörtökön, a helyszínen tájékoztatta dr. Takács Árpád főispánt és Herczeg Tamás országgyűlési képviselőt Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) főigazgatója és Uhljár Erik kancellár.

Elhangzott: 2020 januárjában rakták le azt az alapkövet, amely a légi és gépipari képzés újabb szintre emelését indította el Békés vármegyében. A Légi és Gépipari Képzőközpont első ütemében alapvetően épületek újultak meg, és nagy értékű eszközöket, berendezéseket vásároltak. Ezek együttese olyan infrastruktúrát alkot, amely országosan is egyedülálló felszereltséget biztosít, s képes betölteni a tudásközpont funkcióját. Mucsi Balázs, a BSZC főigazgatója hozzátette: egyetemi kapcsolataikkal közös projektek keretében képzelik el a technikusok képzését, illetve annak folytatását.

A jelenleg zajló projektről szólva kifejtette: a BSZC vagyonkezelésébe került épületek energetikai, épületgépészeti korszerűsítésén túlmenően lehetőségük nyílik az eszközállomány további bővítésére, korszerűsítésére is. Az elméleti épület földszintjén a már meglévő két elméleti és mérőterem mellett további mérőtermeket és mérés-előkészítő termeket alakítanak ki. A B épület pedig új CNC-oktatóműhellyel, anyag-előkészítő és lemezmegmunkáló műhellyel, valamint az elektro-pneumatika és elektro-hidraulika oktatását biztosító oktatóteremmel gyarapodik.

A fejlesztéseknek köszönhetően a légi és gépipari képzés valódi fellegvárává válhat a Békéscsabai Szakképzési Centrum Légi és Gépipari Képzőközpontja.

 

Galéria

 

Forrás: Békés Vármegyei Kormányhivatal

További programok »

FEL