Zsűrizték a legjobb szárazkolbászokat, délutánra kiderült, kié a legjobb.
A Csabai Kolbászfesztivál előtt kicsivel több, mint két héttel már megkezdődött a verseny. A szárazkolbászok nemzetközi megmérettetésére 104 húskészítményt küldtek be, melyeket 40 zsűritag – köztük közszereplők, médiások, séfek és húsipari szakemberek – bíráltak.
Az anonim (a pontozólapokat név nélkül leadó) szakmai és médiazsűri döntése alapján a Csabai Kolbászfesztivál kolbászkirálya, vagyis a csütörtöki nemzetközi szárazkolbászverseny első helyezettje dr. Vincze Gábor békéscsabai pszichiáter főorvos lett, így őt illeti meg a legjobb csabai készítőnek járó elismerés is – írják közleményükben a Csabai Kolbászfesztivál szervezői. A második helyen Hrabovszky Zoltán (Békéscsaba), a harmadikon Kovács Árpád (Mezőberény) végzett.
A Krajcsó Pál Emlékverseny vastagkolbász-megmérettetésén az első a békéscsabai Alberti Pál csapata lett. Az ezüstérmet a szintén csabai Benke-féle Kolbászművek együttese nyerte meg Benke László vezetésével. A bronzérmet az Orosházi Kolbászklub Restály György irányította gárdája kapta.
Dr. Vincze Gábor elmondta, igazi csapatmunkában készült a nyertes kolbász. Kellett hozzá Kocziha Mihály szakmai irányítása, valamint a főorvos két fiának, az ortopéd sebész Gábornak és a mezőgazdász Dávidnak a gyúrása, töltésben segédkezése. Magát a húsösszetételt, a fűszerezést dr. Vincze Gábor vállalta magára. Tavaly harmadik helyen végzett kulárés vastagkolbászával, nagyon boldog, hogy most a zsűri a legjobbnak találta ezt a terméket.
A Krajcsó-emlékverseny díjait csütörtökön átadták, a szárazkolbászverseny legjobbjai az elismeréseket a kolbászfesztivál október 19-ei, pénteki nyitónapján vehetik át.