Kézilabda: a Váci NKSE-t fogadja a Békéscsaba

2021. január 12. 18:43 | Papp Ádám Sándor

Az Európa-ligában szereplő Váci NKSE ellen folytatja szereplését szerdán a Békéscsabai Előre NKSE együttese a női kézilabda bajnokság első osztályában. A csabai lányok eddig pont nélkül a tabella utolsó helyét foglalják el, míg soron következő ellenfelük a 7. pozícióból várhatja az összecsapást.

A csabai kézilabdás lányok legutóbb szombaton az MTK Budapest otthonában szerepeltek bajnoki mérkőzésen. A fővárosi találkozót ugyan 35:28-as vereséggel zárták, a viharsarkiak az első félidőben becsülettel állták a sarat. Csizmadia Fanni szerint az MTK elleni első 30 percre tudnak alapozni a folytatásban.

– Az első félidőben szerintem nagyon jól tartotta magát a csapat. A második játékrészre dekoncentrálttá váltunk és elfáradtunk, de voltak jó periódusok, amelyek visszanézünk majd videón és abból fogunk tanulni – mondta a behir.hu kérdésére a csabaiak hálóőre.

A Vác jelenleg a tabella 7. helyét foglalja el az NB I-ben, 10 megszerzett ponttal. A Pest megyeiek legutóbb vasárnap szerepeltek. Akkor Európa-liga mérkőzésen fogadták a francia bajnokság 3. helyezettjét, akiktől 1 góllal kaptak ki.

– A Vác a közvetlen élmezőny utáni csapatnak számít, eséllyel pályázik a 4-5-6. hely valamelyikére. Válogatott játékosok alkotják a keretet, mindenképpen ők a mérkőzés esélyesei, de hazai pályán játszunk, ha mindenki 100 százalék közeli teljesítményt nyújt, akkor lehet keresnivalónk a találkozón, egyébként nem – fogalmazott Vida Gergő vezetőedző.

A szakvezető arról is beszélt, hogy Tamara Radojevic leghamarabb a január 21-re kiírt Tápiószele elleni Magyar Kupa mérkőzésen debütálhat lila-fehér színekben és vélhetően a január 27-ei Alba Fehérvár elleni találkozón pedig a bajnokságban is bemutatkozik. Ivana Mitroviccal kapcsolatban elmondta, hogy a játékos még nem végez teljes értékű edzésmunkát, ezért vele továbbra sem számolhat a szakmai stáb.

A Békéscsabai Előre NKSE – Váci NKSE bajnoki mérkőzés szerdán 18 órától kezdődik a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban. A találkozót élőben közvetítjük a behir.hu online felületein.

További programok »

FEL