Kézilabda: Egy szoros és egy sima félidő - kikapott a fővárosban a Csaba

2021. január 9. 18:51 | Kovács Dávid

A Békéscsabai Előre NKSE 35-28-as vereséget szenvedett az MTK Budapest otthonában a női kézilabda NB I 5. fordulójából korábban elmaradt találkozón.

MTK BUDAPEST - EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE 35-28 (18-16)
Budapest, játékvezetők: Hargitai, Markó.
MTK: Győri, Suba (kapusok), Bujdosó-Gerháth 1, Dakos 5, Dávid-Azari 5, Juhász 1, Marincsák 5, Pál 7 (4), Pelczéder 6, Sallai 1, Sári 2, Szabados, Szekerczés, Szöllősi-Zácsik 2. Vezetőedző: Golovin Vlagyimir.
BÉKÉSCSABA: Csizmadia, Mistina, Szabó (kapusok), Agbaba 3, Andróczki 2, Bucsi 2, Csepregi, Giricz 1, Gyenes, Iván 3, Kukely 6, Kukely 6, Petika 5, Szabó, Török. Vezetőedző: Vida Gergő.
Kiállítások: 6, ill. 6. Hétméteresek: 5/4, ill. 2/0.

A csabaiak keretéből továbbra is hiányzott Fodor-Bottó Rózsa és az előzetes hírekkel ellentétben Tamara Radojevic mégsem mutatkozhatott be a liláknál, Tena Petika azonban visszatért a csapatba.

Vida Gergő együttese jól kezdte a mérkőzést, Kukely Anna és Klára, valamint Andróczki Flóra góljaival a harmadik percben már 3-0 volt az állás. A fővárosiak a korábban csabai színekben szereplő Marincsák Nikolett révén kezdték a gólgyártást. Kukely Anna a 8. percben ugyan még tartotta a kétgólos csabai vezetést, de az MTK többek között egy emberelőnyt kihasználva pillanatok alatt fordított (7-5). Ezután kapkodásba csapott át a két csapat, ezt megfékezve Vida Gergő kért időt először a 14. percben. A kék-fehéreknél Pelczéder Orsolya is belelendült, három találatával tartotta előnyét a házigazda (12-9). A csabaiak játékába több eladott labda és lépéshiba csúszott, de Szabó Dóra védései jókor jöttek, így nem nőtt ötre a különbség a 23. percben (14-10). Golovin Vlagyimir is időt kért, ez azonban mégis a Csaba tett jót, zsinórban három találattal zárkózott (15-14). Ebben az időszakban a vendégek a beállós játékot erőltettek, méghozzá sikeresen, Jelena Agbaba és Giricz Laura révén. A félidő utolsó pillanataiban is közel maradt ellenfeléhez az Előre NKSE, Sári Barbara alakította ki a kétgólos különbséget a dudaszó előtt (18-16).

 

A fordulást követően gyorsan eldőlt a csata

 

Nem kezdett jól a Csaba a második félidő elején, két MTK-gól és több eladott labda után Vida Gergő kevesebb, mint három perc után magához is rendelte a csapatát (20-16). Ez sem hatott, négy újabb fővárosi gól után már nyolc volt a differencia, a csabaiak mestere pedig gyorsan kikérte az utolsó idejét (24-16). Hat és fél perc után Jelena Agbaba törte meg a gólcsendet, ami sokba került a liláknak, hiszen a fővárosiak kihasználták ezt az időszakot. A csabai fiatalok fáradni látszottak a tempós első félidő után, a fővárosiak pedig kedvükre alakították ki a helyzeteket, Pelczéder Orsolya és Pál Tamara volt ekkor különösen elemében (30-21). A csabaiak próbálták elkerülni a tízgólos hátrányt és három találattal válaszoltak, Golovin mester pedig magához hívta játékosait (31-25). Jót is tettek az edzői szavak, a kék-fehérek Pelczéder és Dakos találataival újra megnyugodhattak. Az utolsó percekben már csak a számszerű végeredmény volt a kérdés, a hazai siker nem forgott veszélyben.

A hétgólos Pál Tamara vezetésével az MTK végül 35-28-ra diadalmaskodott és hatodik sikerét aratta a bajnokságban. A Békéscsaba jól tartotta magát az első félidőben, de a fordulást követően már nem volt reális esély a pontszerzésre. A liláknál a Kukely testvérek voltak a legeredményesebbek hat-hat találattal Vida Gergő csapata továbbra is pont nélkül áll a tabella utolsó helyén és legközelebb a Kisvárda otthonában lép pályára.

 

További programok »

Sport

Egy varázslatos utazás kezdetén… ezúttal a DVTK-t ejtették ki a kupameccsen

Szépen menetelnek a csabai U17-es focisták az országos kupán. A korábbi meccsen – még a novemberi fordulóban – a magasabb osztályú Kisvárdát győzték le hazai környezetben 1-0-ra. Szerda délután pedig szintén az A osztályos DVTK fölött diadalmaskodtak 1-0-s eredménnyel, a csabai Kórház utcai stadion műfüves pályáján, azaz a Fű2-esen.
2024. február 29. 19:46
FEL