Kézilabda: Újabb szoros csata, újabb csabai vereség

2019. szeptember 7. 19:29 | Kovács Dávid

A Békéscsabai Előre NKSE 29-27-re kapott ki az MTK otthonában a női kézilabda NB I 2. fordulójában.

A mérkőzés első hét percében fej-fej mellett haladtak a csapatok - írja a hazai szövetség hivatalos oldalának beszámolója. A csabaiak ezt követően játékba lendültek és a 14. percben már négy góllal vezettek (5-9). Golovin Vlagyimir időkérése jót tett a fővárosiaknak, akik a 23. percben kiegyenlítettek (11-11). A félidő végén a sérüléséből visszatérő Aleksandra Vukajlovic is betalált, így a csabaiak minimális előnnyel mehettek a szünetre (13-14).

Horváth Roland együttese jól kezdte a második félidőt és újra három találatos előnyre tett szert (16-19). Az MTK azonban nem akart leszakadni ellenfelétől és Dávid-Azari Fruzsina gólját követően a 48. percben ismét döntetlen állt az eredményjelzőn (22-22). Egy közel négyperces gólcsend után újra a fővárosiak szélsője talált a kapuba, így az MTK 4-3 után újra előnybe került. A Békéscsaba sem adta fel, a két csapat kiélezett csatát vívott, az utolsó tíz percben felváltva estek a gólok. A liláknak az utolsó percig volt esélye a pontszerzésre, de ez a 2. fordulóban sem sikerült: Golovin Vlagyimir időkérése után, 14 másodperccel a vége előtt Tóth Eszter állította be a 29-27-es végeredményt.

A Békéscsaba két mérkőzés után pont nélkül áll a tabellán. Horváth Roland csapata egy hét múlva, szeptember 14-én a Mosonmagyaróvárt fogadja a városi sportcsarnokban.

 

További programok »

FEL