Többször is eldönthette volna a meccset, mégis ikszelt a Csaba az MTK-val

2023. november 18. 20:37 | Kovács Dávid

A TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE 25-25-ös döntetlent játszottaz MTK Budapest ellen a női kézilabda NB I 9. fordulójában.

TAPPE-BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE–MTK BUDAPEST 25–25 (12–10)
Békéscsaba, 1000 néző. Vezette: Horváth P., Marton.
BÉKÉSCSABA: Pásztor B. – Horváth G. 3, Lanistanin 5 (3), Gyimesi 3, Bencsik 1, Mayer 2, Szondi 5. Csere: Török F. 3, Román 3, Aranyi, Termány. Vezetőedző: Rácz Sándor.
MTK: Győri ‒ Andróczki 1, Mészáros-Mihálffy 1, Farkas 1, Dakos, Szabó N. 4, Fekete 2. Csere: Szőke (kapus), Mazák-Németh, Kekezovity 2, Koronczai 4, Pelczéder 4, Poczetnyik 5, Kobela, Papp D. 1. Vezetőedző: Vágó Attila.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 2/1.

A hét közben mindkét csapat sikerrel vette a Magyar Kupa-fordulót alacsonyabb osztályú ellenfelével szemben, de az MTK az előző bajnoki körben is fontos győzelmet aratott, hiszen a Dunaújvárossal szembeni diadalával megszakította nyeretlenségét a bajnokságban. Rácz Sándor együtteséből továbbra is hiányzott Giricz Laura és Borbély Márta, míg a fővárosiak ismét számíthattak két sérülésből visszatérő játékosukra, Kekezovity Annára és Koronczai Petrára.

Az első hazai győzelmükért hajtó csabaiak kezdték jobban a mérkőzést, a 10. percben Szondi Zsófia góljával már öttel vezettek (6-1). Az MTK is ébredezett, feljavult védekezésben és a beálló Koronczai Petra segítségével a 19. percben az egyenlítés is összejött (8-8). A lilák azonban a vezetést nem adták ki a kezükből és a szünetben kettő találattal jobban álltak (12-10).

 

Óriási küzdelem zajlott a pályán (Fotó: Such Tamás)

Óriási küzdelem zajlott a pályán (Fotó: Such Tamás)

 

A térfélcsere után is jobban nyitott Rácz Sándor csapata és villámgyorsan megduplázta a különbséget (14-10). A hazai gárda ezt követően azonban többet hibázott támadásban és a fővárosiak a 37. percben Farkas Johanna révén ismét egalizálni tudtak (14-14). Sőt, pár perccel később először a mérkőzésen már a kék-fehérek álltak jobban, a kispadról beszálló és végül öt gólt szerző Poczetnyik Luca nagyot lendített a csapatán (16-17). A Békéscsaba támadásaiba Török Fanni lehelt életet, aki rövid időn belül háromszor volt eredményes (21-21). A kiválóan védő Pásztor Bettina támogatásával úgy tűnt, hogy a hazai együttes lezárhatja a mérkőzést, négy perccel a vége előtt Marija Lanistanin már háromra növelte a differenciát (25-22). A fordulatos hajrában azonban nem adta fel az MTK és a hazai hibákat kihasználva Pelczéder Orsolya a 60. percben egyenlíteni tudott. Az utolsó lövést Gyimesi Kitti már nem tudta gólra váltani, így maradt az összességében igazságosnak mondható döntetlen.

A Békéscsaba kilenc forduló után öt ponttal a 12. helyen áll a tabellán. A bajnokságban a női világbajnokság miatt hathetes szünet következik, de mindkét csapat pályára lép még a 2023-as naptári évben: Rácz Sándor együttese Vácra utazik, míg a fővárosiak a Mosonmagyaróvárt fogadják december 30-án.

A Békéscsaba-MTK találkozót hétfőn 21 órától felvételről láthatják a 7.Tv-n!

 

Így látták a vezetőedzők

 

Rácz Sándor: Igazságos a döntetlen, mindkét csapat nagyot küzdött, nagyon nyerni akart. Talán több jó periódusunk volt a mérkőzésen, de voltak rosszak is, így a vendégek mindig vissza tudtak jönni. A végén közel álltunk a győzelemhez, de fontos pillanatokban nem tudtunk újabb gólt szerezni, pedig Pásztor Bettina a kapuban jól teljesített ezen a mérkőzésen.

Vágó Attila: Nem volt szép mérkőzés, inkább a küzdelem dominált. Nem kezdtük jól a mérkőzést, olyan helyzetekből kaptunk gólokat, amelyekre készültünk, hiányzott a fegyelmezettség a védekezésünkből. Hamar előnyre tett szert a Békéscsaba és futnunk kellett az eredmény után. A csapat erejét viszont mutatja, hogy többször fel tudtunk állni a hátrányból. A második félidőben volt egy rövid időszak, amikor vezettünk, de nem tudtuk a magunk javára billenteni a találkozót. A végjátékba ismét hátrányba kerültünk, de egyenlítettünk, így összességében úgy érzem, hogy inkább nyertünk egy pontot.

 

Galéria

 

További programok »

Sport

Újra jégen a Csabai Farkasok

Megkezdték szereplésüket a kispályás és nagypályás bajnokságokban a Csabai Farkasok jégkorong egyesület csapatai. Kiss Roland általános igazgató kiemelte, hogy az előző évekhez képest több korosztályban versenyeztetik a klubnál sportoló gyerekeket.
2023. november 28. 18:55
FEL