Kézilabda: a Kisvárdát fogadja az Előre

2020. október 8. 16:49 | Papp Ádám Sándor

Első hazai összecsapását játssza a 2020/2021-es szezonban a Békéscsabai Előre NKSE felnőtt kézilabda csapata pénteken. A lila-fehérek a K&H női Kézilabda Liga 8. fordulójában a tabella 10. helyét elfoglaló Kisvárda gárdáját fogadják a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban.

Kéthetes szünetet követően folytatódik a női kézilabda első osztályának küzdelme. A Békéscsabai Előre NKSE az idei kiírásban eddig csak 4 mérkőzést játszott, hiszen az eddigi 7 forduló alatt több alkalommal maradtak el összecsapások a koronavírus-járvány miatt. A csabai lányok pont nélkül állnak a tabella 14. helyén, legutóbb a Mosonmagyaróvár vendégeként szerepeltek. A lilák a szeptember 27-ei mérkőzésen jártak a legközelebb a pontszerzéshez, azonban végül 30:26-os hazai siker született.

– A Mosonmagyaróvár elleni mérkőzésre úgy utaztunk el, hogy nincs rajtunk nyomás, hiszen ők vezetik a bajnokságot. Ezért a legjobb tudásunk szerint, felszabadultan akartunk játszani, ami össze is jött. Jól kezdtük a mérkőzést, de az utolsó 15 percben nem volt szerencsénk és elbuktuk a meccset. Fontos azonban kiemelni, hogy igazi csapatként küzdöttünk és mindent beleadtunk – emlékezett vissza a legutóbbi mérkőzésre a csabaiak légiósa, Tena Petika

A Kisvárda a Békéscsabához hasonlóan négy találkozón szerepelt az új bajnoki kiírásban, és eddig kettő pontot gyűjtött. A szabolcsiak egyetlen sikerüket hazai környezetben, a Debrecen ellen aratták, akiket 21:18-ra győztek le.

– Azt gondolom, hogy ez egy igazi erőpróba lesz, hiszen a Kisvárda egy erős középmezőnybe tartozó csapat, amely a Debrecent is legyőzte hazai pályán. A lehetőségeket nézve mindenképpen ők az esélyesek, de szeretnénk helytállni és pontot, vagy pontokat szerezni – emelte ki Vida Gergő vezetőedző.

A szakvezető hozzátette, hogy az együttes legújabb igazolása Tamara Radojevics nem lép pályára pénteken, hiszen csak október végén csatlakozik a csapathoz. A 17 órától kezdődő Békéscsabai Előre NKSE-Kisvárda mérkőzést élőben közvetítjük a behir.hu közösségi oldalán, valamint a legnépszerűbb videómegosztón is.

További programok »

FEL