Egy lapra tesz fel mindent az Előre NKSE az MTK Budapest ellen

2021. április 6. 11:34 | Papp Ádám Sándor

Pontot, illetve pontokat szerezne a női kézilabda NB I-ben szereplő Békéscsabai Előre NKSE az MTK Budapest elleni bajnoki mérkőzésen. Bár Vida Gergő együttese élmezőnyhöz tartozó csapatot fogad, mégsem feltartott kézzel lép pályára. A szakvezető szerint amennyiben feljavul a védekezésük, reális esélyük lehet akár a győzelemre is.

A csabai lányok legutóbb szombaton szerepeltek a hazai pontvadászatban, amikor a második helyezett Ferencváros együttesét látták vendégül a városi sportcsarnokban. A Békéscsabai Előre NKSE egy félidőn keresztül méltó ellenfele volt a második helyezett FTC-nek, de végül 41:23-ra kikapott. Vida Gergő tanítványai szerdán ismét pályára lépnek, amikor a tabella 6. helyén álló MTK Budapest csapatát fogadják. Andróczki Flóra elmondta: több játékelemben javulniuk kell a találkozóig.

– Mindenképpen a visszarendeződést emelném ki, amely kapcsán van hová fejlődnünk. Továbbá gyorsítanunk kell a támadójátékunkat és több faultot kell védekezésben szereznünk ahhoz, hogy sikerrel vegyük az MTK elleni mérkőzést – fogalmazott a Békéscsabai Előre NKSE 33 gólt jegyző szélsője.

A csapat vezetőedzője szerint a Ferencvárossal játszott mérkőzés jól szolgálta a fővárosiak elleni felkészülést, hiszen a két együttes hasonló stílust képvisel.

– A védekezésünket nagyon össze kell rakni. Nem kaphatunk 30 gól felett, ha szeretnénk nyerni. Mindent egy lapra teszünk fel, tudjuk, hogy az MTK előrébb van a tabellán és más céljaik vannak, de mindenképpen nekik szeretnénk menni és meglepetést okozni – emelte ki Vida Gergő.


A Békéscsabai Előre NKSE – MTK Budapest bajnoki mérkőzés szerdán, 16 órától kezdődik. Az összecsapást élőben közvetítjük a 7.Tv-n, valamint a behir.hu közösségi felületein.

 

További programok »

FEL