Kézilabda: A szélsők repítették magabiztos sikerig az FTC-t Békéscsabán

2021. április 3. 18:45 | Kovács Dávid

Huszonhét gólt szereztek a ferencvárosi szélsők a városi sportcsarnokban, így végül fölényes 41-23-as győzelmet aratott az FTC-Rail Cargo Hungaria Békéscsabán a női kézilabda NB I 17. fordulójában.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – FTC-Rail Cargo Hungaria 23–41 (14–20)
Békéscsaba, zárt kapuk mögött. Vezette: Benya-Hantos, Rózsahegyi.
Békéscsaba: Szabó D. – Andróczki 1, Iván 3, Radojevic 2 (2), J. Agbaba 5, Mitrovic 2, Szabó P. Csere: Mistina, Csizmadia (kapusok), Giricz 1, Kukely A. 2 (1), Török F. 3, Bucsi 3 (1), Csepregi 1. Vezetőedző: Vida Gergő.
FTC: Janurik – Malestein 3, Háfra 2, Stolle 3, Behnke, Bölk 4, Márton G. 10. Csere: Bíró B. (kapus), Csiszár-Szekeres, Klujber 2, Kisfaludy 2, Ballai 1, Schatzl 6 (2), Kovács A. 8. Vezetőedző: Elek Gábor.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 4/2.

Kilenc fotós akkreditált a szombati összecsapásra, így óriási fölényben voltak a szurkolókkal szemben, hiszen továbbra is zárt kapuk mögött rendezik az összecsapásokat a kézilabda NB I-ben is. Pedig a két csapat találkozóin mindig különleges hangulat uralkodik, ezúttal viszont elmaradt a két drukkerhad hangpárbaja.

Az irányítóit nélkülöző Ferencváros kezdett jobban, az első négy gólt a vendégek szerezték. A hétközben vállsérülést szenvedő Kovacsics Anikó és Szucsánszki Zita sem léphetett pályára, de a mérkőzés előtt is sokkal esélyesebb fővárosiak megoldották a szituációt, a balszélső Márton Gréta szűk negyedóra alatt öt gólt hintett, majd Klujber Katrin találata után először kért időt Vida Gergő, aki nem lehetetett elégedett a hazai támadójátékkal, hiszen az FTC kegyetlenül kihasználta a csabai hibákat (5-11). A zöld-fehérek a folytatásban is gyorsabban játszottak, könnyedén alakították ki a helyzeteket. Annak ellenére, hogy Szabó Dóra két hetest is hárított, a 24. percben először alakult ki a tízgólos különbség (8-18). A játékrész hajrájában feljavult a Békéscsaba és egy 6-2-es sorozattal szépített a szünetre, bár Márton Gréta 30 perc alatt tíz gólig jutott (14-20).

Elek Gábor, a ferencvárosiak mestere nem lehetett elégedett az utolsó percek teljesítményével, ennek megfelelően határozottan nyitott csapata a szünet után! A Fradi egy 8-0-s rohammal duzzasztotta a különbséget a csapatok között (14-28). Márton ugyan átadta a helyét Schatzl Nadine-nak, de a 13 csabai év után először ellenfélként visszatérő Kovács Anettel együtt a két beszálló szélső tizennégy találatot rakott a közösbe. A házigazda szűk kilenc perc után talált először a kapuba a fordulást követően, a falban ismét nagyot küzdő Jelena Agbaba révén. A csabai kapuba érkező Mistina Kitty mindössze egy védést mutatott be negyedóra alatt, a hajrában Csizmadia Fanni is lehetőséget kapott a csabai ketrec előtt. A csabaiak lélekben már az MTK elleni, szerdai találkozóra készülhettek, Török Fanni és Bucsi Lili több biztató megmozdulást is elkönyvelhetett. A hajrában az volt a kérdés, hogy a Ferencváros eléri-e a negyven gólt: az utolsó percben ez is sikerült, Kisfaludy Anett góljával.

Az FTC szélsői gólerős és hatékony játékának köszönhetően, a tíz gólig jutó Márton Gréta és a nyolc találatot szerző Kovács Anett segítségével, 41-23-ra diadalmaskodott és továbbra is a második helyen áll a tabellán. A Békéscsaba az utolsó, 14. helyről várja az MTK elleni csatát, amelyet szerdán 16 órától élőben közvetítünk a 7.Tv-n és a behir.hu közösségi felületein!

 

MESTERMÉRLEG

 

Vida Gergő: Nem is kaphattunk volna jobb ellenfelet az MTK-mérkőzés előtt, mint a hasonló stílusban játszó Ferencvárost. A visszarendeződésekkel elégedett voltam, de sok gólt kaptunk, szerettem volna, ha megússzuk negyven alatt. Ha ezt a játéksebességet át tudjuk vinni a szerdai mérkőzésre, akkor képesek lehetünk meglepetést okozni a fővárosiak ellen.

Elek Gábor: Mivel elveszítettük az irányítóinkat, ezért speciális összetételben kellett pályára lépnünk. Arra törekedtünk, hogy feszes védekezésből rengeteget fussunk. Nem volt mindegy, hogy milyen képet mutatunk, az első félidő végi 2-6 egy kicsit bosszantó volt, a szünet utáni játékunkkal már elégedett voltam.

 

Galéria

További programok »

FEL