Kézilabda: Sima csabai vereség a bajnokesélyes FTC otthonában

2022. december 21. 19:45 | Kovács Dávid

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 42-24-es vereséget vereséget szenvedett az FTC-Rail Cargo Hungaria otthonában a női kézilabda NB I 8. fordulójában, szerda este.

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE 42–24 (24–10)
Elek Gyula Aréna, 600 néző. V: Ignéczi, Pánczél-Héjjas.
FTC: Janurik – Malestein 8, Bölk 6, Tomori, Cvijic 3, Lekic, Márton 5. Csere: Bíró B. (kapus), Klujber 4, Szucsánszki, Kisfaludy 4, Hársfalvi 3, Stolle 2, Papp D. 4, Kukely A, Szöllősi-Zácsik 3. Vezetőedző: Elek Gábor.
BÉKÉSCSABA: Razum – Andróczki, Lanistanin 9 (2), Bucsi 2, Mayer 1, Gyimesi 1, Hajtai 3. Csere: Szabó D. (kapus), Giricz 1, Vámosi 3 (1), Török F., Borbély, Horváth G. 1, Kukely K. 1, Termány 2, Bencsik 1. Vezetőedző: Papp Bálint
Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3.

A csabaiak szombaton megszerezték idei első győzelmüket a Mosonmagyaróvárral szemben, ezúttal azonban talán még nehezebb ellenfél várt Papp Bálint együttesére: a 100 százalékos, az elmúlt héten az ötszörös BL-győztes, címvédő Győri Audi ETO KC ellen diadalmaskodó Ferencváros.

Az első gólt ugyan a Békéscsaba szerezte, de az FTC gyorsan nagy lendületbe jött, Janurik Kinga a kapuban remekelt, míg támadásban az ötgólos Emily Bölk vezetésével egy 8-0-s sorozatot produkált a házigazda (10-2). A vendégeken Papp Bálint időkérése sem segített, a 16. percben Márton Gréta találata után már tíz gól volt a csapatok között (13-3). Mindkét vezetőedző frissítette a csapatát, Szabó Dóra védésekkel segítette a lilákat, bár ez a felzárkózásra nem volt elég. A lehetőséggel leginkább a hazaiak 16 éves jobbszélsője, Papp Dorka élt, aki négyszer volt eredményes, utolsó találatával alakította ki a félidei állást (24-10).

A második félidő elején a vendégek próbáltak közelebb lépni ellenfelükhöz, Marija Lanistanin volt a legjobb támadásban, a 38. percben már nyolcadszor zörgette meg a hálót (26-14). A Békéscsaba a második játékrész első felét 7-7-es döntetlenre hozta a több hibával játszó, kevésbé koncetráló Ferencvárossal szemben. A fővárosiaknál pályára lépett a Békéscsabáról nyáron távozó Kukely Anna is, azonban az átlövőnek a befejezésekkel nem volt szerencséje.

A hajrában a Fradi a negyven lőtt gólt is átlépte és végül magabiztosan, 42-24-re diadalmaskodott. A házigazdánál Angela Malestein volt a legeredményesebb nyolc góllal, míg a Békéscsabánál Marija Lanistanin kilenc találatig jutott.

A csabaiak december 30-án a Moyra-Budaörs ellen, hazai pályán zárják az idei évet.

További programok »

FEL