Kézilabda: Simán nyert a Fradi Békéscsabán - galériával

2020. január 11. 20:36 | Kovács Dávid

A Bajnokok Ligájában szereplő Ferencváros 39-24-re győzött a Békéscsabai Előre NKSE otthonában a női kézilabda NB I 12. fordulójában.

EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABA-FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 24-39 (11-18)
Békéscsaba, játékvezetők: Paska, Vastag.
BÉKÉSCSABA: Balog, Csizmadia, Horvát (kapusok), Agbaba 1, Barján 3, Bottó 2, Dombi, Kopecz 5, Kovács 1, Kukely, Kukely 1, Marincsák 5, Mézes 2, Mitrovic 2, Vukajlovic 2. Edző: Horváth Roland.
FERENCVÁROS: Bíró, Szemerey (kapusok), Bánfai 1, Christensen 1, Csiszár-Szekeres, Háfra 6 (1), Hornyák, Klivinyi 2, Klujber 4 (3), Kovacsics 4, Lukács 5, Márton 6, Pásztor 5, Schatzl, Snelder 2, Szucsánszki 3. Edző: Elek Gábor.
Kiállítások: 12, ill. 6.
Hétméteresek: 1/0, ill. 4/4.

Szinte teljesen megteltek a városi sportcsarnok lelátói, hiszen hazánk egyik legnépszerűbb és legjobb csapata látogatott a Viharsarokba: a hazai drukkerek mellett szépszámú vendég szurkolósereg érkezett Békéscsabára. Az első gól a hazaiaké volt Kopecz Barbara révén, sőt, a 12. percben Mézes Laura találatával is a hazai együttes állt jobban (5-4). A vendégek négy találattal válaszoltak és átvették a vezetést (6-8). A válogatott játékosokkal teletűzdelt Ferencváros ezután tovább növelte a különbséget, Klujber Katrin, Háfra Noémi és Klivinyi Kinga találataival magabiztos előnyt vihetett a szünetre (11-18).

 

(Fotó: Milyó Pál)

(Fotó: Milyó Pál)

 

A második játékrészt is a Fradi nyitotta jobban: a 36. percben a holland világbajnok Danick Snelder alakította ki először a tízgólos differenciát. A ferencvárosi drukkerek ki is használták az alkalmat és érzékeltették a különbséget: tízet számoltak a csabai csapatra (13-23). A házigazda Marincsák Nikolett révén próbált kapaszkodni, az irányító három gólja mellett azonban fölé lőtt egy hétméterest (16-28). A vendégek mestere, Elek Gábor forgatta csapatát az utolsó negyedórában, szinte mindenkinek lehetőséget adott. A két pont sorsa a hajrára már eldőlt, csak a számszerű végeredmény volt a kérdés. Horváth Roland is minden bevethető játékosának bizalmat szavazott, hiszen a csabaiakra még számos fontos mérkőzés vár 2020-ban.

A Ferencváros 39-24-es sikerével újra a 2. helyen áll a bajnokságban, míg a Békéscsaba maradt az utolsó előtti, 13. pozícióban. A lilákra négy nap múlva hasonlóan nehéz mérkőzés vár a dobogós helyezésre hajtó Érd otthonában.

A találkozó legizgalmasabb pillanatait a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkörben is láthatják, míg a teljes mérkőzést ezt követően, 21 órától mutatjuk meg a 7.Tv-n!

 

Galéria

 

További programok »

FEL