Kézilabda: A fővárosban folytatja az Előre NKSE

2021. január 8. 14:12 | Papp Ádám Sándor

Az MTK Budapest otthonában folytatja a női kézilabda NB I küzdelmeit a Békéscsabai Előre NKSE szombaton. A csabai együttes ugyan pont nélkül áll a tabella utolsó helyén, de a játékosok bíznak abban, hogy most megtörhet a negatív sorozat.

A békéscsabai kézilabdás lányok legutóbb december 30-án léptek pályára, amikor a Mosonmagyaróvár gárdáját fogadták hazai környezetben. Ugyan a találkozó 30:23-as vendégsikerrel ért véget, a játékosok szerint hasznosnak bizonyult az erőfelmérő.

– Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó erőpróba volt számunkra a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzés. Megtanultuk azt, hogy kevesen vagyunk és még így is tudunk meccset hozni, és 50-52 percig tudjuk egy nagyon jó csapattal szemben is tartani az iramot. Mindenképpen ebből kell építkeznünk a folytatásban – fogalmazott Kukely Anna.

A lilák szombaton az MTK Budapest otthonában folytatják a bajnokságot. A fővárosiak hét mérkőzést játszottak a 2020/21-es kiírásban, amelyből ötöt győzelemmel zártak. Jelenleg a tabella 6. helyét foglalják el 10 megszerzett ponttal.

– A tabellán elfoglalt hely alapján is látható, hogy az MTK jó játékerőt képvisel. Gyors, korszerű, modern kézilabdát játszanak rengeteg futással és jó védekezéssel. A visszarendeződésre mindenképpen kell figyelni, hogy ne kapjunk sok indításgólt, azt gondolom, hogy ebben az esetben jó eredményt érhetünk el – mondta Vida Gergő vezetőedző.

Az MTK Budapest-Békéscsabai Előre NKSE (korábban elhalasztott) bajnoki találkozó szombaton 17 óra 15 perctől kezdődik a fővárosban.

További programok »

FEL