Kézilabda: Nagyot küzdött, de továbbra is pont nélkül a Békéscsaba

2020. december 30. 18:44 | Kovács Dávid

A sereghajtó Békéscsabai Előre NKSE 30-23-ra kikapott a szezont kiválóan kezdő és dobogóért harcoló Motherson Mosonmagyaróvári KC együttesétől a női kézilabda NB I 20. fordulójában.

EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ENKSE – MOTHERSON MOSONMAGYARÓVÁR 23-30 (12-15)
Békéscsaba, zárt kapuk mögött. Vezette: Medve, Südi.
BÉKÉSCSABA: Csizmadia, Mistina, Szabó D. (kapusok), J. Agbaba 1, Andróczki 2, Bakonyi, Bucsi 7 (6), Csepregi, Giricz 1, Iván 3, Kukely A. 6, Kukely K. 2, Petika, Szabó, Török Cs., Török F. 1. Edző: Vida Gergő.
MOSONMAGYARÓVÁR: Herczeg, Szemerey (kapusok), Domokos 1, Gyimesi, Hajtai 1, Holesová, Horváth B., Hudák, Katona 6 (1), Kellermann, Kovács P. 4, Lancz 1, Sirián, Stranigg 1, Szarková 10, Tóth E. 6. Edző: Gyurka János.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 7/6, ill. 3/1.

A csabai együttes több, mint egy hónap után a novemberi, Siófok elleni találkozót követően lépett pályára a bajnokságban. Vida Gergő vezetőedző Szabó Panna, Tamara Radojevic, Fodor-Bottó Rózsa és a szezon előtt súlyos sérülést szenvedő Ivana Mitrovic játékára nem számíthatott az évzáró mérkőzésen.

A mosonmagyaróvári együttes éppen a Békéscsaba elleni, 30-26-ra megnyert találkozó óta nem játszott bajnoki találkozót, csak egy Liga Kupa összecsapáson gyakorolhatott erre az összecsapásra. A vendégek az ősz elején kiválóan kezdték a szezont, hét összecsapásból hatot megnyertek, így jó pozícióból vártak az összecsapást. Gyurka János vezetőedző csapatából Tilinger Tamara hiányzott az evangélikus sportcsarnokban rendezett összecsapáson.

Ennek megfelelően az óváriak kezdtek jobban, Tóth Eszter és Hajtai Vanessza szerezte az első két gólt, a házigazda pedig technikai hibákkal nyitott (0-2). Az első csabai gól is csak nehezen született meg az 5. percben: Kukely Anna egy kihagyott hetes után értékesítette a kipattanót. A kapkodó játékot Vida Gergő már a 6. percben megszakította egy időkéréssel. A lilák fiatal irányítója ezt követően két sikeres egyéni akciót vitt végig és egyenlített (3-3). Az óváriak ugyan megszerezték újra a vezetést, de Mistina Kitty fontos védésekkel nyitott a hazai kapuban, többek között egy hárított hetessel is jelentkezett, így nem nőtt a különbség. A Csaba nem akart leszakadni, Bucsi Lili hetesből egyenlített a 16. percben (6-6). Mint később kiderült, ekkor volt utoljára döntetlen az állás a mérkőzésen! A másik kapuban Szemerey Zsófi sem maradt el kapuskollégájától, több átlövést és ziccert is hatástalanított. Gyurka János a 18. percben kért először időt, aki főként a támadások pontos befejezésével nem lehetett elégedett. Ezen az Európa-bajnoki kerettag Tóth Eszter javított, persze ehhez az újabb csabai technikai hibák is kellettek (7-12). A hazaiak mestere a 26. percben már másodszor rendelte magához csapatát, a félidő előtt még közelebb szeretett volna zárkózni az ellenfelhez. Iván Emese egy közel hatperces gólcsendet tört meg, majd Kukely Anna duplája segítette a házigazdát (10-13). Sőt, Török Fanni lerohanásgólja után már csak egy volt a különbség. A félidő végén azonban jött egy újabb bosszantó hazai hiba, Simona Szarková pedig háromra növelte csapata előnyét egy másodperccel a dudaszó előtt (12-15).

 

(Fotó: Such Tamás)

 

 

Több csabai technikai hiba, Szarková megállíthatatlan volt

 

A szünet után ismét a szlovák válogatott Szarková volt elemében, aki két találattal nyitotta a félidőt (12-17). A házigazda Kukely Anna és Jelena Agbaba góljaival érkezett meg a második játékrészbe. A vendégek sem játszottak hibátlanul, de a csabaiak nem tudtak élni a kínálkozó lehetőségekkel (14-18). Szarková nem fékezett, újabb találatával már öt volt az óvári előny és ha a csereként beálló Szabó Dóra nem védi Katona ziccerét, akkor már hat is lehetett volna a differencia. Vida Gergő a 43. percben már kihasználta az utolsó időkérését, egyik utolsó zárkózási lehetőséget megragadva. Akciógólok híján ebben az időszakban Bucsi Lili hetesgóljai tartották látótávolságon belül a hazaiakat (18-22). Nem adta fel a Csaba, türelmesebben járatta a labdát, Andróczki Flóra és Kukely Klára szélsőgóljai kényszerítették ki az óvári időkérést az 50. percben (21-23). Négy és fél perc góltalanság után Lancz és Szarková mozdította el a vendégeket jó irányba, ismét levegőhöz juttatva csapatukat öt perccel a vége előtt (22-26). A vendégek védekezése az utolsó negyedórára agresszívabbá vált, folyamatosan hibára késztették az ellenfelet, Katona Flóra találatai pedig végleg eldöntötték az összecsapást (22-28). Az utolsó percekben már csak a számszerű eredmény volt a kérdéses, a fáradó csabaiak mellett a legvégén alakult ki a legnagyobb különbség.

A Mosonmagyaróvár feljavuló védekezésének és Simona Szarková tíz góljának köszönhetően 30-23-ra nyert és továbbra is remekel a bajnokságban. A csabaiak ugyan jól küzdöttek, a hétgólos Bucsi Lili és a hat találatig jutó Kukely Anna vezetésével sokáig meccsben voltak, de a technikai hibák száma és a rövidebb kispad ezúttal is eldöntötte a mérkőzést, így továbbra is pont nélkül állnak a tabellán. Vida Gergő együttese január 9-én a fővárosban, az MTK ellen pótolja az 5. fordulóból elmaradt mérkőzést.

 

Galéria

 

A Békéscsaba-Mosonmagyaróvár találkozót felvételről később is visszanézhetik!

 

 

További programok »

FEL