Kétszáz hivatalnok sportolt a II. Társadalombiztosítási Kupán

Kétszáz sportoló érkezett a Békéscsabára, a nyugdíjbiztosítási szakemberek sportnapjára. A II. Társadalombiztosítási Kupán kispályás labdarúgásban, röplabdában, tollaslabdában és asztaliteniszben mérkőztek meg a tisztségviselők. A rendezvény legfontosabb célja az, hogy a szakmai kapcsolatok mellett barátságokat is kössenek a nyugdíjbiztosítási dolgozók.

Pénteken fellobbant az olimpiai láng a Szent István Egyetemen Békéscsabán, ahová az ország szinte minden területéről érkeztek nyugdíjbiztosítási dolgozók. Az amatőr sportolók a nyitóceremónián esküt is tettek. Az eseményen házigazdaként a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója köszöntötte a versenyzőket.

–Nagyszerű alkalmak ezek a közösség kovácsolására, és arra, hogy ne csak az iroda falai között találkozzunk egymással. Nyugodtan kijelenthetjük gyakran több időt töltünk egymással, mint a családunkkal, úgyhogy már csak azért is jók ezek a rendezvények, hogy egy kicsit ki tudunk zökkenni a mindennapok mókuskerekéből – mondta el dr. Krizsán Anett, a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója.

A kupán az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság, a fővárosi és megyei kormányhivatalok, illetve a járási hivatalok társadalombiztosítási szerveitől közel kétszáz szakember vett részt.

–Nagyon sok fajta tevékenység köt bennünket össze, leginkább persze a munka, a biztosítottak, az ellátottak jó minőségű kiszolgálásának igénye. Ahhoz, hogy az emberek minden nap, mindig precízen tudják végezni a munkájukat, találkozni kell, és időnként önfeledten szórakozni is – emelte ki prof. dr. Mészáros József kormánybiztos, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság főigazgatója.

Az országos rendezvénynek 2010 és 2016 után immár harmadszor adott otthont Békéscsaba.

 

 

–Az ország minden tájáról érkeznek hozzánk vendégek, nyugdíjbiztosítási dolgozók. Röplabda, tollaslabda, kispályás labdarúgás, illetve asztalitenisz sportágakban. Emellett kulturális rendezvénnyel is színesítjük a programot – tájékoztatott Dávid Ferenc, a Békéscsabai Járási Hivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályának főosztályvezető-helyettese.

A rendezvény legfontosabb célja, hogy a szervezők és részvevők a sporton keresztül tegyenek meg mindent a szakmai- és emberi kapcsolatokért – hangsúlyozta Dávid Ferenc. Hozzátette: a csapatok a lehetőségeikhez képest mindent megtesznek azért, hogy felkészüljenek az országos megmérettetésre.

A tisztségviselők szerint nem a győzelem a legfontosabb, hanem a kollégákkal közösen eltöltött idő. Ugyanakkor a Nyugdíjfolyósító Főigazgatóság hivatalnokai nyerték a röplabda kupát. A tollaslabda páros versenyben ugyancsak a nyugdíjfolyósító vegyes párosa győzött. Az asztalitenisz női és férfi egyéni, valamint a páros győzelemért járó serleg szintén Budapestre került. Férfi kispályás labdarúgásban pedig a címvédő Békéscsaba szerezte meg az elsőséget.

Megosztás:

Címke: , , , , , , , , , , ,