Karantén után: hétfőtől friss tartalommal várjuk nézőinket a 7. TV-n!

2020. november 2. 11:15 | Papp Ádám Sándor

Másfél hetes szünet után újult erővel folytatja a Békéscsabai Médiacentrum szerkesztősége a televíziós anyagok gyártását. A 7.TV nézői november másodikától 17 órától újra friss híreket, 19 órától a megye legaktuálisabb témáit érintő híradót és 19 óra 20 perctől Aktuális című magazinműsorunkat láthatják.

Október 21-én este a tévénézők a Békéscsabai Médiacentrum Kft. 7.TV csatornájának lassan ötesztendős történetében első alkalommal nem láthattak Békéscsabáról és a térségről szóló friss híreket a híradóban és vendég sem érkezett a stúdióba. A kényszerszünet oka a koronavírus-járvány volt, mely betette a lábát a Szabadság téri szerkesztőségbe.

– Hiába tettünk meg mindent a megelőzés érdekében, csapatunk több tagjának pozitív lett a koronavírus-teszt eredménye. A felelős magatartás azt kívánta, hogy minimalizáljuk a szerkesztőség és az azon kívüli világ érintkezéseit, ezért november 2-ig felfüggesztettük a 7.TV napi műsorainak készítését – emlékeztettt Diós Zsolt, a Békéscsabai Médiacentrum Kft. ügyvezetője.

Az épületében fertőtlenítő nagytakarítás történt, az elmúlt tíz napban a munkatársak otthonról dolgoztak és az online térben szállították a híreket a behir.hu olvasóinak. Mikóczy Erika jegyzete a megbetegedésről a behir.hu elmúlt három hónapjának legolvasottabb cikke lett. A karanténban tartózkodó kollégák szerencsére mindannyian jobban vannak. Többségük már munkára jelentkezett, de van, aki még otthonról végzi feladatait.

– A homeoffice számomra jó lehetőség, hogy dolgozhassak és a munkámmal kapcsolatos napi ügyeimet intézhessem. Értem ezalatt a telefonos interjúk lebonyolítását, a témák felgöngyölítését, az utánajárást, az anyagok feldolgozását, szerkesztését. Munkatársaimmal a reggeli online szerkesztőin felvetjük témajavaslatainkat, megbeszéljük a fontos témákat és egész nap tartjuk a kapcsolatot az interneten keresztül. Itthon erősebben koncentrálok az online újságírásra, mivel nem osztódik a figyelmem. Ami nem pótolható, az a szerkesztőség hangulata, a személyes interjúk, a műsorvezetés – mondta az elmúlt hetek megváltozott munkavégzéséről Csiffáry Zsuzsanna szerkesztő-riporter, műsorvezető.

 

Nem mindennapi körülmények között készült a Csabai Mérleg idei 21. száma

A Csabai Mérleg 29 éves történetében először otthoni körülmények között készült el a lap legfrissebb száma. Az újság az idők során rengeteget változott, alakult, nemcsak formailag, tartalmilag, hanem a technikai előkészítését és elkészítését illetően is. Jó néhány éve még elképzelhetetlen lett volna, hogy otthonról, karanténban szülessen meg a lap, de most ez is megtörtént. A koronavírus-járvány alatt megtanultuk, hogy egyik percről a másikra megváltozhatnak a dolgok – elmaradnak nagyon várt rendezvények, amelyekről persze szerettünk volna beszámolni az újság hasábjain is, nem találkozhatunk személyesen azokkal, akiket szívesen bemutatnánk az olvasóinknak, sőt, van, hogy még a kollégáinkat is csak az online-értekezleten látjuk.

– Megtanultuk azt is, hogy valamilyen áthidaló megoldást mindig lehet találni. Így történt ez a Csabai Mérleg mostani számát illetően is. Az újság, amely november ötödikétől érkezik a postaládákba, főként kollégáink otthonaiban készült. Miután megszülettek az oldaltervek és a laptükrök (a cikkek, fotók pontos méretével és helyével), az otthoni – fogalmazzunk így – néhányunknál kevésbé profi felszereléseinket használva, végül valahogy mégis minden a helyére került. Hálás vagyok a kollégáimnak, akik még nagyobb odafigyeléssel igyekeztek segíteni a munkánkat, volt, hogy még az elküldött kérdéseket is feltették helyettünk az érintetteknek, amikor karanténban voltunk. Hálás vagyok azoknak, akik a hirdetéseikkel, cikkeikkel segítettek, és különösen hálás vagyok Berényi Nagy Vanda grafikusnak, tördelőnek, akivel folyamatosan emailben tartottuk a kapcsolatot, minden apró részletet megbeszélve, hogy az újság a karanténban megírva, előkészítve is eljuthasson olvasóinkhoz – fogalmazott Mikóczy Erika, a Csabai Mérleg felelős szerkesztője.

 
Hétfőtől újra friss tartalom a 7. TV-n!

November másodikán, hétfőn reggel ismét élettel telt meg a Békéscsabai Médiacentrum szerkesztősége. Ugyan a napindító értekezlet továbbra is az online térben zajlik – és várhatóan egy darabig még ott is fog – a kollégák mégis örömmel tértek vissza munkavégzésük megszokott helyszínére.

– A mai napon visszatérünk a szerkesztőségbe és még elővigyázatosabban folytatjuk a munkánkat, a békéscsabaiak, a Békés megyeiek tájékoztatását. Ma délután 17 órától friss hírekkel, este 19 órakor pedig friss híradóval várjuk nézőinket és 19 óra 20 perctől kezdődő Aktuális című műsorunkban is betekintünk a hírek hátterébe – közölte az örömhírt Diós Zsolt.

Ezúton is köszönjük nézőink, olvasóink jókívánságait, az együttérző üzeneteket, melyekkel megtiszteltek bennünket az elmúlt napokban!

A Békéscsabai Médiacentrum Szerkesztősége

További programok »

FEL